От х:

Днес в x:

Два екипа златаровци са с първи места на IT Знайко

    Два екипа от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ завоюваха първо място в своите категории на 15-тото издание на „IT Знайко“. Те работиха по темата „Любим филм“.

    Екипът от 5. клас Ема Бояджиева, Зара Запрянова, Гергана Колева и Нелия Стефанова избраха филмът „Замръзналото царство“ и разработиха платформа с помощта на Google Sites. Текстът на техния продукт беше изцяло авторски, а към него освен информация имаше вградени и игри.

    Другият екип беше от двама седмокласници – Никола Чобанов и Христо Станчев. Те представиха сайт, на страниците на който разказаха за сюжета, героите, актьорите от филма „Злотрополис“. За да покажат безапелационно, че са най-добрите, момчетата използваха инструментариум и знания, които се изучават в 12. клас.

    Освен с блестящата защита на своите проекти, златаровци впечатлиха и с подготвените костюми за големия карнавал. Така присъстващите отбелязаха  15-ия рожден ден на „IT Знайко“.

    Ръководителката на двата екипа Татяна Попова каза, че се гордее с постиженията на своите ученици. Тя благодари на директора Красимира Дамянова, която помогна за финансовото обезпечаване на участието на учениците в „IT Знайко“ и на родителите за подкрепата и транспорта на децата.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини