От х:

Днес в x:

Бивш хасковски прокурор на съд за измами с имоти

Стоян Апостолов

Бившият обвинител от районната прокуратура в Хасково Стоян Апостолов днес застана пред окръжния съд по обвинение в лихварство и измами с имоти. Процесът започна с фалстарт заради неявилия се втори подсъдим – Никола Милушев. Той представил медицинска бележка, че вчера е получил хипертонична криза. Съдът обаче не прие бележката, а отбеляза, че в такива случаи единственият годен документ е болничният лист. Затова магистратите конфискуваха досегашната му гаранция от 1000 лева и му наложиха нова – от 3000 лв.

За мегапроцеса бяха призовани над 40 свидетели, повечето от които се явиха днес в залата. Сред тях има 12, ужилени от двамата подсъдими.

Според прокуратурата Апостолов и Милушев са отпускали кредити, обезпечавани с фиктивен договор за покупко-продажба на недвижим имот. След издължаването на заема и лихвите ужилените с ужас установявали, че имотът им вече е препродаден.

Стоян Апостолов е работил в районната прокуратура в Хасково през 80-те години, след напускането си се препитава като адвокат. Никола Милушев пък бил собственик на заложна къща в областния град.

Няколкото жалби, подадени в районна прокуратура – Хасково преди години срещу двамата, са били прекратявани с мотива, че няма данни за извършено престъпление. По-късно обаче, когато се натрупали доста сходни жалби от ужилени, от окръжна прокуратура обединили случаите в една преписка и разнищили схемата. Според информирани източници става дума за измами в много големи размери, за стотици хиляди левове.

Процесът ще продължи на 7 април.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини