От х:

Днес в x:

2 °C

Масов бой за момиче в Ябълково. Кризата излапа ланския бюджет. Преглед на печата

Кризата излапа ланския бюджет, пише в челно заглавие на първата си страница „Новинар юг”. Приходите за миналата година не са изпълнени. Причината – спад в продажбата на общински имоти. Докладът за изпълнението на бюджета ще се разглежда на сесия в петък.

Повдигат обвинение срещу Масларова, пише в акцент над главата. На подсъдимата скамейка ще застане и бившият земеделски министър Валери Цветанов.

Закопчаха гранично ченге за подкуп, друг акцент в броя. Атанас Атанасов взел по 100 евро от две жени, които имали наложена забрана да напускат страната. Бил арестуван, докато се опитвал да ги пропусне през пункта Капитан Петко войвода.

Димтровградската болница стачкува символично от днес, пише на 2 страница. Причината – забавени парични преводи от Здравната каса.

„Хасково” без фенове и база бе обречен на смърт – реквием за футболния клуб. На 4 страница.

Капитан Андреево се отпушва с 12 млн. евро. Думите са на Нели Чолакова, експерт в министерството на финансите. Интервюто с нея е на 6 страница.

Христо Карастоянов на 60, става ясно от съседната 7 страница. Тя е посветена на годишнината на „графомана на годините”, каквато награда получил Карастоянов през 2002 година от „Новинар юг”.

Масов бой за момиче в Ябълково, пише в заглавието над главата „Хасковска Марица”. Мелето започнало в дискотеката, после се пренесло на улицата. Млатили се две групи разгорещени младежи. На място пристигнала и Бърза помощ. Полицията мълчи по случая. А шефът на ОДП Петър Петров упорито не си вдигал телефона.

На срещата с бизнеса в Хасково преди седмица репортери натопиха шефа на ОДП пред вътрешния министър Цветан Цветанов, че си крие номера на телефона. Министърът  отвърна, че ще говори с него да си го дава. Явно е пропуснал да му каже, че когато му звънят, трябва и да го вдига.

4-годишни с по 10 кариеса, пише в другия акцент на 1 страница. По 3 болни зъба се падали на дете, показват наблюденията на хасковски стоматолози.

200 змии влизат в терариум до зоопарка, пише в акцента на втора страница. Хасковското дружество възнамерява да построи на свои разноски сграда, в която да настани екзотичните влечуги. Водени са разговори с кмета, той дал съгласие.

Граничар прибира по 100 евро за нелегален трафик, пише в акцента на криминалната страница. Полицаят Атанас Атанасов бил наблюдаван с месеци, преди да го закопчеят.

Арестуваха Джамбаза, пише още на страницата. Джамбаза е Кирил Димитров от Свиленград, който бе прибран за разпространение на наркотици.

Закопчаха мним търговец на земя, пише в друго заглавие на 3 страница. 39-годишен от Димитровград е арестуван при опит да продаде ниви с фалшиви документи.

Парадокс: Водят загинали по лагерите за починали от естествена смърт. Под това заглавие на цялата 4 страница е развита темата на броя – за репресираните от комунистическия режим и опитите на наследниците да получат компенсации.

Край на агонията на Ямача, Хасково хвърли кърпата, още един реквием за футболния клуб.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини