От х:

Днес в x:

Масов бой за момиче в Ябълково. Кризата излапа ланския бюджет. Преглед на печата

Кризата излапа ланския бюджет, пише в челно заглавие на първата си страница „Новинар юг”. Приходите за миналата година не са изпълнени. Причината – спад в продажбата на общински имоти. Докладът за изпълнението на бюджета ще се разглежда на сесия в петък.

Повдигат обвинение срещу Масларова, пише в акцент над главата. На подсъдимата скамейка ще застане и бившият земеделски министър Валери Цветанов.

Закопчаха гранично ченге за подкуп, друг акцент в броя. Атанас Атанасов взел по 100 евро от две жени, които имали наложена забрана да напускат страната. Бил арестуван, докато се опитвал да ги пропусне през пункта Капитан Петко войвода.

Димтровградската болница стачкува символично от днес, пише на 2 страница. Причината – забавени парични преводи от Здравната каса.

„Хасково” без фенове и база бе обречен на смърт – реквием за футболния клуб. На 4 страница.

Капитан Андреево се отпушва с 12 млн. евро. Думите са на Нели Чолакова, експерт в министерството на финансите. Интервюто с нея е на 6 страница.

Христо Карастоянов на 60, става ясно от съседната 7 страница. Тя е посветена на годишнината на „графомана на годините”, каквато награда получил Карастоянов през 2002 година от „Новинар юг”.

Масов бой за момиче в Ябълково, пише в заглавието над главата „Хасковска Марица”. Мелето започнало в дискотеката, после се пренесло на улицата. Млатили се две групи разгорещени младежи. На място пристигнала и Бърза помощ. Полицията мълчи по случая. А шефът на ОДП Петър Петров упорито не си вдигал телефона.

На срещата с бизнеса в Хасково преди седмица репортери натопиха шефа на ОДП пред вътрешния министър Цветан Цветанов, че си крие номера на телефона. Министърът  отвърна, че ще говори с него да си го дава. Явно е пропуснал да му каже, че когато му звънят, трябва и да го вдига.

4-годишни с по 10 кариеса, пише в другия акцент на 1 страница. По 3 болни зъба се падали на дете, показват наблюденията на хасковски стоматолози.

200 змии влизат в терариум до зоопарка, пише в акцента на втора страница. Хасковското дружество възнамерява да построи на свои разноски сграда, в която да настани екзотичните влечуги. Водени са разговори с кмета, той дал съгласие.

Граничар прибира по 100 евро за нелегален трафик, пише в акцента на криминалната страница. Полицаят Атанас Атанасов бил наблюдаван с месеци, преди да го закопчеят.

Арестуваха Джамбаза, пише още на страницата. Джамбаза е Кирил Димитров от Свиленград, който бе прибран за разпространение на наркотици.

Закопчаха мним търговец на земя, пише в друго заглавие на 3 страница. 39-годишен от Димитровград е арестуван при опит да продаде ниви с фалшиви документи.

Парадокс: Водят загинали по лагерите за починали от естествена смърт. Под това заглавие на цялата 4 страница е развита темата на броя – за репресираните от комунистическия режим и опитите на наследниците да получат компенсации.

Край на агонията на Ямача, Хасково хвърли кърпата, още един реквием за футболния клуб.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини