От х:

Днес в x:

Слагат мантинели на пътя към Конуш заради нерегламентирания пазар

    На два километра по протежението на пътя от птицекомбината край Хасково до село Конуш вече ще има мантинели. По съоръженията се работи от понеделник. Поставянето на пътните ограничителни системи и от двата края на платното е заради многото преместваеми бараки, които се използват от търговци на плодове и зеленчуци в активния земеделски сезон. Работата на голяма част от тях е предпоставка за пътни произшествия, обясниха от Областно пътно управление.

    Производителите, които имат земя непосредствено край пътя към Конуш, са малцина. Хората от години вадят прясна продукция край пътя, която е популярна и от която преминаващите шофьори спират да пазаруват. Масите на производителите са на безопасно място в началото на нивите и на необходимото отстояние от преминаващите автомобили. От преди няколко лета, заради популярната дестинация и силния пътникопоток към Маказа, край Конуш се изхитрили и разпънали шатри прекупвачи. Голяма част от тях дори не са от района на Хасково. Продават стоката направо на пътя, често щайгите са на платното. Бусовете спират да разтоварват на шосето, мамят хората, че са производители, а един от тях не може да покаже „зелена карта“, свидетелства кметът на село Конуш Златко Латунов. За съжаление, след поставянето на ограничителните съоръжения, както се казва, покрай сухото, ще гори и мокрото. Купувачите вече няма да могат да си избират направо от полето прясната продукция, както бяха допускани от крайпътните производители. Затова кметът е умувал за ситуирането на пазар, където местните стопани да вадят продукцията си някъде в покрайнините на Конуш, по подобие на крайпътното пазарче на черешопроизводителите до димитровградското село Крепост. За съжаление обаче подходящите край Конуш места са частни парцели и няма подходящ общински терен за това.

    Мантинелите, които ще бъдат монтирани са с обща дължина 3 километра и половина. Прекъсванията в съоръженията са за осигуряване на подходи на земеделската техника към нивите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      12
      1234
      12 -1
      15:43, 2 апр 2024
      А на кръстовището до бирената КОГА??????
    • 2
      Бр
      Брей
      9 -12
      19:43, 2 апр 2024
      Други опасни участъци няма. Злоба ей. Не съм чул да е станал катастрофа там. Вземете им хляба на хората. Вместо с се направи уширение, да се улеснят хората- мантинели. По евтино ли е. Това е държавна агенция. Ние й плащаме. Значи трябва да мисли за хората
      • Шо
        Шофьор
        7 -3
        20:36, 2 апр 2024
        Точно там стана катастрофа и убиха човек,не лай като не знаеш! А умния кмет да знае за напред,че мантинелата се слага в средата на пътя за да не се пресича и.... собственик по този начин ще си вади продукцията! Ум царува ум робува,ум патки пасе,но някои кметове и за това не ставате!
    • 3
      На
      Наблюдател
      6 -2
      22:34, 2 апр 2024
      Точно там се спира и шофьори и пътници си мислят че купуват евтино , но не е така!! Миналата година си направих труд и сравних цените на тези на пътя и цените на хасковския пазар. На пазара в Хасково е по евтино и като им казвам цените и тези шосейни пазарджии ми отговорят от там си ги купи! И аз им отвръщам точно от там ми е пътя и ще си спра и купя .
      Тези пазарджии ги попитайте дали имат касов апарат .
      • Ту
        Тук
        4 0
        23:14, 2 апр 2024
        Си много прав!Видях ги дините от къде ги вземат и препродават! Кауня мисли че хванал бога за рога!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини