От х:

Днес в x:

Алековци отбелязаха Световния ден на водата

Изображение 1 от 6

    С множество инициативи във всички класове днес бе отбелязан Световният ден на водата – 22-ри март.

    Учениците от I клас изработиха за своите съученици картички с призив да ценят и пестят водата. Дискутираха на тема "Водата в нашия живот" чрез мисловна карта и викторина. Направиха тематични диплянки и гривни за 22 март. Гледаха презентация и изработиха кът и посветен на празника. 

    Второкласниците отбелязаха Световния ден на водата със STEAM уроци, презентации, изложби и изработиха стикери с послания да пестим водата и да я използваме разумно, както и проекти за кръговрата на водата в природата.

    Учениците от  трети клас беседваха на тема: "Водата-извор на живот".

    Разиграха телевизионно предаване, с репортери (децата), които задаваха въпроси на своите съученици, като всички накрая  стигнахме до извода, че водата е най-ценният природен ресурс на Земята.  Два от класовете изработиха проекти за водата и ги представиха в парк „Марица“.

    Четвъртокласниците направиха табла за водата и нейното значение за живите същества.

    Проекти на тема "Киселинните дъждове - замърсители на водата“ изработиха учениците от 5-тите класове.

    Шестокласниците записаха и представиха видео послания за опазване чистотата на водата и нейното пестене, както и презентация на тема "Водата, без която не можем".

    Еко междучасие реализираха учениците от 7 клас с листовки, за които използваха рециклирана хартия, с 10 съвета как всеки може да пести водата у дома, които раздадоха на ученици от други класове. В часовете по английски език представиха изработени от тях презентации за рециклирането и здравословният начин на живот за опазване на околната среда.

    Учениците от клуб "Посланици на здравето" проведоха дискусия под надслов "Водата е важна, да действаме", като се отдели внимание на перспективата, че е важно да ценим водата и нейния принос към производството и социално икономическата дейност - храна и селско стопанство, енергетика, бизнес и предприемачество.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини