От х:

Днес в x:

Павлина Георгиева спечели конкурса "Жената - любима и майка"

Изображение 1 от 4

    Победител в Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка” в Свиленград е Павлина Георгиева от София. Това съобщават от местната администрация. 

    Голямата награда й бе присъдена за стихотворението „Слънчевото златно конче“. „Благодаря на журито и организаторите, но най-много благодаря на поезията, защото тя ни казва, че любовта няма нужда от изкуствен интелект, а от голямо човешко сърце”, каза поетесата при награждаването й.


    Статуетката на конкурса и парична награда от 500 лева осигури и връчи Елена Манолова. Бизнесдамата е основател и спонсор на конкурса и съпруга на бившия кмет на Свиленград.  Втора награда журито присъди на Кристиана Димитрова от Свиленград  за стихотворението  „Тя“.   Третата награда замина за град Перник при Ангел Дюлгеров за неговото стихотворение  „Музей на изящните изкуства“. Журито определи и 4-ри поощрителни награди в тази категория. 


    При участниците до 18 години, не бе присъдена първа награда. За носител на втора награда бе определена 14-годишната Деница Димитрова от Луковит за стихотворението  „Тъга“.  Трета награда получи  седмокласничката Теодора Иванова от Дряново за стихотворението „Да си жена“. В категорията бяха присъдени и 2 поощрителни награди. 


    За 19-ти път Свиленград бе домакин на поетичния форум, който тази година събра 340 творби на 174 участници в две възрастови групи. Традиционно жури са поетите Боян Ангелов - председател на Съюза на българските писатели, Боряна Станева и Атанас Звездинов. Наградният фонд на тазгодишното издание е 1500 лева. Конкурсът се организира от Община Свиленград, НЧ "Просвета-1870" и Съюза на българските писатели.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини