От х:

Днес в x:

8 присъди имал грабителят от „Веспрем“, признава вина и съжалява

    8 пъти е осъждан 48-годишният Неделчо Недялков, който беше задържан на 5 март 2024 г. за грабеж на офис за кабелна телевизия, интернет и парични преводи в комплекс „Веспрем“ в хасковсковския квартал „Орфей“. Това стана ясно при разглеждане на мярката му за неотклонение днес в Окръжен съд – Хасково.

    3 от осъжданията са за грабеж, има и за кражби. Лежал е и в затвора. Стана ясно, че при настоящия грабеж, той е употребил алкохол, посещавал и игрални зали. От година и два месеца работел в строителна фирма и получавал заплата от 1200 лева.

    Около 17:30 часа във вторник той влязъл в помещението на фирмата. Бил с качулка на главата и медицинска маска на лицето. Приближил се към касиерката, извадил кухненски нож и го насочил към врата й, искайки оборота. Изплашената жена му предала наличните 2210 лева, които той прибрал в чантата и се оттеглил в неизвестна посока. Близо 3 часа по-късно е бил арестуван.

    Днес прокурорът по делото Цветослав Лазоров пледира обвиняемият да остане в ареста, тъй като авторството на деянието се потвърждава не само от неговите обяснения, но и от свидетелските показания.

    Служебният му адвокат Васил Лазов заяви, че няма спор за авторството на престъплението, за което клиентът му е дал подробни обяснения. Юристът обаче поиска по-лека мярка.

    От своя страна Неделчо заяви, че съжалява за извършеното от него деяние и добави, че не се гордее с постъпката си.

    В крайна сметка съдия Даниела Николова прецени, че той трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 14 март от 10 часа. При доказване на вина законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор. 

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини