От х:

Днес в x:

Инспекцията по труда установи 431 нарушения в Хасковско, наложи глоби за 50 000 лева

431 нарушения са установени в Хасковска област през януари от дирекция „Инспекция по труда“, съобщиха от контролната служба.

181 от тях са по осигуряване на здраве и безопасност при работа, а останалите 250 са по трудови правоотношения.

През миналия месец инспекторите са извършили 85 проверки, като 4 от тях са по сигнали на граждани.

Дадени са 6 разрешения за непълнолетни за приемане на работа.

През периода са приложени 427 принудителни административни мерки. Съставени са 8 акта. Влезли са в сила 40 наказателни постановления за обща сума 49 400 лева.

Инспекцията по труда апелира при нарушаване на трудовите им права работещите да подават сигнали своевременно – докато още са на работните си места, и да съдействат на контролните органи, което е гаранция за по-ефективно прилагане на закона. Сигнали могат да се подават на място във всяка регионална дирекция, по пощата, с куриер, през специалната форма за подаване на сигнали на сайта на Агенцията, чрез Системата за сигурно електронно връчване на Министерството на електронното управление https://edelivery.egov.bg/.

През 2024 г. сред основните приоритети на Дирекцията в гр. Хасково са осъществяване на контрол, насочен към законосъобразното полагане на труд, справяне с недекларираната заетост и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Намаляването на „сивата“ икономика и защитата на работещите от опасностите за здравето и безопасността на работното място са ключови елементи за постигане на устойчиви и достойни условия на труд за всички работещи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини