От х:

Днес в x:

Издирват с полиция психично болен самоубиец

Претърсването на язовир "Левка" продължава

Полиция и гражданска защита са мобилизирани да търсят психично болен, обявен за общонационално издирване, съобщават от областна дирекция полиция. Колата на 56 годишния Атанас Атанасов от Пловдив е била открита в четвъртък с отворени врати край язовир Левка до едноименното свеленградско село. В Левка живеела майката на Атанасов.

Мъжът се върнал по родните си места в началото на седмицата. След като не се обадил два дни , жена му сигнализирала в сряда в полицията, че мъжът и е изчезнал. Той е бил обявен за общодържавно издирване. Денонощие по-късно, колата му Опел Вектра е била открита край язовира. В нея са били личните документи на Атанасов и мобилния му телефон, който е бил изключен. От петък язовирът е подлежен на претърсване от екипи на полицията и гражданска защита плюс 4-ма водолази от Кърджали. До момента няма резултат.

Атанасов е бил учител от Пловдив. Страдал е от психични проблеми. Лекувал се е в специализирани клиники, според близките му е бил неуравновесен. По неофициална информация е оставил предсмъртно писмо. Съдържанието му не се огласява.

„Няма алтернатива на самоубийството. Нищо не дава основание да се търси криминален момент в изчезването” лаконично коментира комисар Петьо Петров от ОДП Хасково. Все пак окончателното заключение ще бъде направено при откриване на тялото.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини