От х:

Днес в x:

Е-80 прояден от кратери след снега

Дупки с различна дълбочина и широчина „цъфнаха” по международния път Е-80 след стопяването на снеговете. Това установиха редови шофьори и репортерски екипи в движение по международния път през този уикенд. Заради безразборно отворилите се кратери, поне дузина коли спукаха гуми и повредиха предници и само на късмет се отърваха от тежки произшествия.

Изпитанието за шофьорите започва на 10 км от Свиленград по посока Харманли. Магистралата бе осеяна с поне 4 дупки с дълбочина близо 30 сантиметра в участъци, в които колите ускоряват поне до 120 км/час. Дупките са на различни места - близо до осевата линия или по средата на пътната лента. Избягването им е въпрос на късмет, защото заради тесния си диаметър се забелязват едва от 10-20 метра. За избягването им, кола със 100 км в час, разчита само на шофьора си и Господ. Всевишният със сигурност се намеси в полза на екип на телевизия „Рекординг”, който хлътна с автомобила си в подобен кратер. Щетите се сведоха само до пръснала се гума и уплах на пътуващите репортери.

Джип турска регистрация пък се размина на сантиментри от подобен кратер. 200 метра по нататък, видимо незасегнатата кола спря встрани. Вероятно за релаксация от уплахата. Изпитанията за пътуващите продължават по цялото протежение на Е-80. В района на село Стойково отново лъсна двойката дупки, която спука гумите на близо 50 коли в първия месец на новата година. Пробивите по пътното платно бяха запушени от областно пътно управление, след оплакване на шофьори и серия публикации в Haskovo.net. Снегът обаче възстанови положението отпреди месец. Нещо повече, кратерите са по-широки и по-дълбоки. Само за последните два дни, поне 6 коли са сменили гуми на близката бензиностанция, свидетелстваха местни жители.

В Стойково дори обмисляли да завъртят бизнес със смяна на гуми. Разчитат на местното пътно, че ще остави дупките зейнали поне до пролетта.

Г.Христов

Дупките могат да бъдат капитал,вярват в Стойсов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини