От х:

Днес в x:

Без куверти за 14 февруари в Хасково. Болницата пред фалит. Преглед на печата

Ресторантите махат кувертите за  14 февруари, пише в акцент на втора страница в днешния си брой „Хасковска Марица”. Проверка на изданието показала, че повечето ресторанти отменят традиционните досега куверти заради слабия интерес. Пропускът остава само за някои от най-елитните заведения.

Искат 140 000 лева от Дявола, пише в голямото заглавие над главата. Става дума за вчерашния процес срещу Ангел Димитров – Дявола. Той е изправен пред съда за убийството на 33-годишния Станимир Бодуров от с. Свирачи. Почернените родители подадоха граждански иск срещу убиеца.

„Вапцаров” и „Рилски” пред епидемия от морбили, пише в другия акцент на първа страница. Шарката вече влезе и в областния град, след като доскоро бе ограничена в тополовградско.

Пием вода с манган и фосфати, пише още на страницата. Анализите на водните източници в региона показвали големи отклонения. Информацията е от „Басейнова дирекция”.

Рано ви е за еврото, рискувате срив, пише в голям материал на 4 страница. Изданието изпрати тази седмица специален кореспондент от Хасково в Брюксел за гласуването на новата Европейска комисия. Според експертите България няма да спечели от прибързаното въвеждане на силната европейска валута.

Секссимволи в киното? Само Владо Карамазов е мъжкар с талант. Това казва в интервю за вестника актрисата Искра Радева. Разговорът с нея е в рубриката „Гладиатор” на 6 и 7 страница.

И подземните ни води мръсни, акцентира в челно заглавие „Новинар юг”. Става дума за анализите на „Басейнова дирекция”, огласени вчера.

Системата осъжда инвалидите на смърт, заглавие над главата на вестника. Тромавата процедура, периодичното преосвидетелстване от ТЕЛК и бавенето на НОИ обрича инвалидите на месеци без пари.

Болницата пред фалит, с пари за 1 ден, пише още в броя. Лечебницата все още е с блокирани сметки.

„Монолит” и „Беттран” с глоби за свръхкопане, пише в акцента на 3 страница. Фирмите са глобени заради пиратско копаене при добив на инертни материали.

От РИОКОЗ слепи за врабците в „Кауфланд”, продължава вчерашната си тема вестникът. Шефката на отдел „Контрол на хранителни обекти” д-р Стефка Младенова научила от репортерите за нашествието на пернатите в хипермаркета. Щяло да има проверка.

Хасковлийка плува с акули, яде месец с немити ръце, пише на 6 страница. Очеркът е за 25-годишната Ваня Апостолова и нейните пътешествия. Интервю с нея бе публикувано и в Haskovo.net преди седмица.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини