От х:

Днес в x:

8 °C

Без куверти за 14 февруари в Хасково. Болницата пред фалит. Преглед на печата

Ресторантите махат кувертите за  14 февруари, пише в акцент на втора страница в днешния си брой „Хасковска Марица”. Проверка на изданието показала, че повечето ресторанти отменят традиционните досега куверти заради слабия интерес. Пропускът остава само за някои от най-елитните заведения.

Искат 140 000 лева от Дявола, пише в голямото заглавие над главата. Става дума за вчерашния процес срещу Ангел Димитров – Дявола. Той е изправен пред съда за убийството на 33-годишния Станимир Бодуров от с. Свирачи. Почернените родители подадоха граждански иск срещу убиеца.

„Вапцаров” и „Рилски” пред епидемия от морбили, пише в другия акцент на първа страница. Шарката вече влезе и в областния град, след като доскоро бе ограничена в тополовградско.

Пием вода с манган и фосфати, пише още на страницата. Анализите на водните източници в региона показвали големи отклонения. Информацията е от „Басейнова дирекция”.

Рано ви е за еврото, рискувате срив, пише в голям материал на 4 страница. Изданието изпрати тази седмица специален кореспондент от Хасково в Брюксел за гласуването на новата Европейска комисия. Според експертите България няма да спечели от прибързаното въвеждане на силната европейска валута.

Секссимволи в киното? Само Владо Карамазов е мъжкар с талант. Това казва в интервю за вестника актрисата Искра Радева. Разговорът с нея е в рубриката „Гладиатор” на 6 и 7 страница.

И подземните ни води мръсни, акцентира в челно заглавие „Новинар юг”. Става дума за анализите на „Басейнова дирекция”, огласени вчера.

Системата осъжда инвалидите на смърт, заглавие над главата на вестника. Тромавата процедура, периодичното преосвидетелстване от ТЕЛК и бавенето на НОИ обрича инвалидите на месеци без пари.

Болницата пред фалит, с пари за 1 ден, пише още в броя. Лечебницата все още е с блокирани сметки.

„Монолит” и „Беттран” с глоби за свръхкопане, пише в акцента на 3 страница. Фирмите са глобени заради пиратско копаене при добив на инертни материали.

От РИОКОЗ слепи за врабците в „Кауфланд”, продължава вчерашната си тема вестникът. Шефката на отдел „Контрол на хранителни обекти” д-р Стефка Младенова научила от репортерите за нашествието на пернатите в хипермаркета. Щяло да има проверка.

Хасковлийка плува с акули, яде месец с немити ръце, пише на 6 страница. Очеркът е за 25-годишната Ваня Апостолова и нейните пътешествия. Интервю с нея бе публикувано и в Haskovo.net преди седмица.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини