От х:

Днес в x:

Обучават педагози от „Кирил и Методий“ по програмата „Училище за пример“

Изображение 1 от 3

    Хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ през тази година стана единственото училище от Хасковска област, одобрено за програмата „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“.

    През изминалата година екип от училището успешно премина през няколко етапа на кандидатстване, за да докаже високата си мотивация за работа, както и споделените ценности с неправителствената организация - вярата в успеха на всяко дете.

    „Училища за пример“ на „Заедно в час“ представлява двугодишна програма, която обучава педагогически специалисти да преподават успешно, поставяйки ученика в центъра на учебния процес. С вярата, че всяко дете е различно и ценно посвоему, учителите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се впускат с хъс и ентусиазъм в тази възможност за развитие.

    Освен интересни и новаторски обучения, програмата „Училища за пример“ осигурява още менторска подкрепа, която да подпомага педагозите в техния личностен учебен процес, а лидерския екип - в развитие на управленските им практики.

    През следващите няколко дни в хасковското училище ще се проведе именно подобно регулярно менторско посещение. За разлика от предходни такива, този път то ще се осъществи и лично от Траян Траянов - изпълнителен директор на „Заедно в час“, както и Иван Попов - проектен координатор в екипа, отговарящ за сайта prepodavame.bg. Екипът на училището е изключително развълнуван от предстоящата среща и възможността за споделяне на опит. За учителите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и за техните колеги от „Заедно в час“ развитието на педагозите е от ключово значение за осъществяване на по-голямата им цел - равен достъп до качествено образование за всяко дете.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини