От х:

Днес в x:

Училище „Св. св. Кирил и Методий“ чества 137 г. от създаването си

    Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково чества 137 г. от създаването си. Празникът бе отбелязан тържествено на откритата сцена в Градската градина днес, когато българският народ почита Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий.

    Честването започна с посрещане знамето на училището. Имаше възстановка от романа „Под игото“ на Иван Вазов, главата „Радини вълнения“. Драматизацията изпълниха ученици от 6 клас.

    Две авторски песни изпълниха ученици от първи, втори и четвърти клас, които участват в извънкласни дейности в НЧ „Пейо Яворов“ под ръководството на Росица Димова.

    Пред публиката имаше изпълнения на ученици от 4 клас, които са част от състава на фолклорен ансамбъл „Пъстрица“. Аплодисменти заслужиха и спортни надежди от клуба по аеробика „Ултраспорт“, който отскоро провежда тренировките си в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

    По време на празника бяха връчени и две грамоти. Почетното отличие „Св. св. Кирил и Методий“ за дългогодишна професионална дейност в полза на училището получи началният учител Марияна Уралова.

    Отличие получи и седмокласникът Борислав Храмов. Той от първи клас участва активно в училищния живот, винаги завършва с отличен успех, утвърждава авторитета на училището и с поведението си е пример за учениците от по-малките класове.

    Призовете бяха връчени от директора на училището Иванка Стоянова, която отправи поздравления към ученика и учителката. Отправи и приветствия за празника.

    По повод годишнината от създаването на училището през тази седмица имаше и други инициативи. В двора бяха организирани спортни игри, рецитал и изложба. Беше представена и книга с авторски приказки на 4 клас.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини