От х:

Днес в x:

Врабци накълваха „Кауфланд”. Гръмна скенерът на МБАЛ Хасково. Преглед на печата

Гладни врабци накълваха „Кауфланд”, пише в челно заглавие на първа страница днес „Новинар юг”. Читател заснел с мобилен телефон пернатия гладник, наврял се сред зеленчуците по щандовете на хипермаркета в Хасково.

Гръмна скенерът на МБАЛ Хасково, информира в друг акцент от първа страница изданието. Информацията е от шефа на болницата д-р Тодор Пандов. Лечебницата спешно търси 100 000 лева от министерството. А сметките й продължават да са блокирани.

Димитровградска фирма изкупува БТК, друг акцент от първа. Фирмата е „Кивиа-оил”. След като купило административна сграда в „Орфей”, дружеството веднага я дало под наем. На БТК.

Хасковско иска от ЕС 138 млн., получи 11, пише във водещия материал на втора страница в броя. Данните са от вчерашната среща в областната администрация, чиято тема бе усвояването на средствата от ЕС.

Съдят за убийство милиционер, акцентира изданието на 3 страница. Става дума за Ангел Димитров, който простреля сътрапезника си Станимир Ангелов в село Одринци миналата година. Процесът започва днес.

Криза. Спортното без закуски и лагер, пише на спортната страница. В бюджета на община Хасково са орязани парите, предвидени за закуска на учениците от Спортното. Жалбата идва от директора на школото Генчо Генев.

От пряспата – в потопа. Фоторепортаж за връхлетялото ни бедствие – на 7 страница.

Община и РДНСК вдигат ръце от бракониерско село, акцентира в заглавие над главата си „Хасковска Марица”. Незаконното селище е край язовир „Ивайловград”. Познатите бюрократични оправдания – нямаме сигнал, процедурата е бавна и сложна, и т. н.

Дъждът идва! Спешно чистят реките, друг акцент от първа страница. След предупрежденията за обилни валежи управниците се сетиха, че край управляваните от тях селища минават реки, които искат чистене.

Центърът – джипове, лед и камари от сняг, пише още на първа страница. Граждани недоволстват срещу луксозните джипове, паркирани до входа на БТК.

България да забрави компенсациите за блокадата – дописка от Брюксел. Еврокомисарите твърдят, че в казуса с блокадата на гръцките фермери няма спор между правителствата, следователно не може да се намесва.

Пребиха дядо, „закачал” съседка, акцент от криминалната страница. Палавият старец е от Димитровград, приет е в болница със чупени ребра, след като отнесъл пердах от сина на задяваната комшийка.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини