От х:

Днес в x:

100 хасковлии връщат новите си Тойоти за проверка

Стотина клиенти от региона, купили си нови автомобили от марката „Тойота“, ще трябва да ги върнат в шоурума на „Кърджалийска“ за проверка. Това съобщи представителят на японския автомобилен гигант в Хасково Красимир Иванов.

Преди дни от „Тойота“ обявиха, че изтеглят от пазара колите от някои модели, сред които хибрида Приус, заради установен фабричен дефект в педала на газта. Там имало пластина, която заяждала и не връщала педала обратно.

Приус е най-продаваният модел в Япония за 2009 г. Той бе пуснат в продажба през май и е най-популярният хибриден модел в света. Мярката важи и за Приус Пи Ейч Ви, САИ (който се продава само в Япония) и Лексус Ейч Ес 250 ейч.

В Европа и в частност в България, тези модели само ще се проверяват за евентуален фабричен дефект и той ще се отстранява безплатно, уточни представителят на „Тойота“ в Хасково.

От проверените досега 30 коли от региона едва осем се оказаха с такъв дефект, допълни Красимир Иванов. Съставили сме списъци на клиентите си, чиито возила подлежат на проверка. Като компенсация за причиненото неудобство ще извършим безплатно сервизно обслужване на автомобила, поясни Иванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини