От х:

Днес в x:

Отдават под наем езерото и парка в „Кенана“, очакват близо 1.6 млн. лв. от общински имоти

    Езерото в „Кенана“ и паркът наоколо ще бъдат отдадени под наем. Това съобщиха представители на Община Хасково по време на днешното публично обсъждане на проекта на Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2024-2027 г. и проекта на Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2024 г. Парцелът е с площ от 22 дка. Инвеститорът ще трябва да представи проект за ремонт и облагородяване на терена, в който не е включена сградата, която е частна собственост. Бъдещият концесионер ще трябва да възстанови езерото в състоянието, в което е било и да обособи парк или комплекс за спорт и отдих. Предстои от Община Хасково да обявяват началната цена за отдаване на концесия.

    „В Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2024 г. са включени очакваните приходи от продажби, отдаване под наем на общинска собственост, отдаване под наем на земи, пасища и мери, отстъпени права на строеж и жилищни общински имоти“, каза Любомир Михов - директор в дирекция ИСДУОС в Община Хасково.

    Ивелина Милева – главен експерт „Разпореждане с общински имоти“ заяви, че общият размер на очакваните приходи от разпореждане и управление с имоти общинска собственост през тази година възлизат на 1 593 163 лв. без ДДС. Уточни, че Годишната програма за управление и разпореждане е отворена и може да бъде допълванa през текущата година. Сред очакваните годишни приходи са от отдаване на водоеми.

    Наташа Динова – началник отдел „Общинска собственост“ каза, че до момента са отдадени 53 водоема в община Хасково – 19 са на концесия и 34 са под наем. Предстои да бъдат отдадени 11 язовира.

    На заседанието липсваха граждани, които по закон могат да подадат писмени становища, мнения и предложения, които се приемат до 12.01.2024 г. на електронната поща на Община Хасково: kmeta@haskovo.bg, в деловодството на администрацията, както и чрез Държавна агенция „Електронно управление“ чрез системата за сигурно електронно връчване.

    Общински съвет Хасково трябва да реши дали ще одобри или не двата проекта за разпореждане с общинска собственост. Заседанието ще се проведе през февруари.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Тр
      Трън дафил Глогов
      63 -7
      15:33, 12 яну 2024
      Езерото възстановили се,ще бъде голям плюс за Хасково.
      • Ба
        Бай Танас общественик
        31 -10
        20:02, 12 яну 2024
        Ти още ли вярваш на предизборните обещания и реклама на кметчето за езерото ? Чака друг балама да се впрегни да строи а той после да отрежи лентата и да прочете предварително написаната куха реч .
        Цитат - ... На заседанието липсваха граждани , които по закон ...
        Както е тръгнало скоро бездомните кучета ще са повече от гражданите!
    • 2
      Пе
      Пецата
      25 -14
      15:37, 12 яну 2024
      И другите заведения ще умрат.
    • 3
      Да
      да бе, да
      15 -2
      10:20, 13 яну 2024
      И какво ще го прави това езеро инвеститорът, след като не може да ползва сградата? Никога няма да си върне вложените пари, пък за печалба да не говорим...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини