От х:

Днес в x:

Започна конкурсът за директор на образованието в Хасковска област

Местото за директор на Регионалното управление на образованието в Хасково вече е официално обявено в конкурс за заемане на длъжността.

Кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на конкурсната длъжност. Минималната образователно-квалификационна степен трябва да „магистър“. Необходимо е и натрупат поне петгодишен професионален опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководна или експертна длъжност в администрация от образователната инфраструктура.

Всички области на висшето образование и професионални направления са допустими.

Етапната процедура за провеждане на конкурса ще е стандартна-решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията, в която е конкурсната длъжност и интервю.

Желаещите да участват в конкурсния подбор могат да подават документи не по-късно от 18 януари.

Обявената основна заплата за ръководното място в РУО-Хасково е 2 400 лв.

В настоящия момент директор на РУО-Хасково временно е старши експертът по предучилищно образование Силвия Касабова. Тя е на позицията от 31 декември 2023 година, след като стана ясно, че титулярът Веселина Павлитова излиза от системата поради пенсионирането й.

В края на годината тя получи с награда от министъра на образованието си за приноса в работата на образователната система.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йо
    Йордан
    2 0
    13:25, 9 яну 2024
    Хайде сега да ви видим всички кандидати за слава.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини