От х:

Днес в x:

Задържаха рецидивист за кражба на кола

27-годишен рецидивист е задържан за кражба на кола. Наложена му е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Харманли, която днес е потвърдена от Окръжен съд – Хасково.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 4 до 7 септември 2023 г. е откраднал лек автомобил Опел Астра от частен дом в харманлийското село Славяново. Колата е на стойност 1251 лева. За извършеното престъпление се предвижда наказание от 1 до 10 г. затвор.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза. Според съда съществува опасност от укриване и извършване на престъпление, тъй като Ю.Ю. е извършил настоящото деяние в изпитателния срок на предходно осъждане от месец юли 2023 г., което не е изиграло своята превъзпитателна и превантивна роля. Обстоятелството, че обвиняемият има малолетно дете и постоянен адрес не дават основания да се направи различен извод. Така мярката за неотклонение е потвърдена. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини