От х:

Днес в x:

Водопроводът в с. Узунджово ще бъде платен от държавната хазна

Изображение 1 от 5

    Един от сериозните проблеми за шофьорите в последно време-удълженият път, по който трябва да заобикалят, заради ремонта по главния път между Хасково- Симеоновград, преминаващ и през село Узунджово, ще има своето решение. Отсечката, която се ремонтира от АПИ, все още не е пусната, тъй като, за да бъде завършен в цялост обекта, трябва да се положи планиран нов водопровод в селото и чак тогава да се завърши наземната инфраструктура.

    Община Хасково щеше да финансира проекта с 200 000 лева, но се отдаде възможност сумата да бъде осигурена през държавния бюджет.

    На общинската сесия днес тази ситуация се изясни при питане от на съветникът от “Български гласъ” Георги Иванов, защо водопроводът все още не е положен, след като сумата за финансирането му е заложена в общинския бюджет.

    Водопроводът е бил задача на ВиК. След като дружеството е получило отказ за финансиран, Общината е изготвила нов проект, по който вече със сигурност се зная, че в държавния бюджет необходимата сума, ще бъде заложена. След полагане на водопровода през 2024 година, АПИ ще довърши с асфалтиране и цялата отсечка ще бъде отворена официално.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини