От х:

Днес в x:

Коледа с книга: Ученици дариха в Детския отдел на библиотеката в Хасково

Изображение 1 от 4

    Различна идея от четящи млади хора за Коледно дарение. Реализираха я учениците от 8 В клас с изучаване на английски и немски език от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Те дариха на Детския отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ литература на английски език.

    Обикновено хората взимат книги от библиотеката и рядко дават. В този случая обаче стана обратното. „Добротата се дава и тръгва от дома, от училището“, казва тяхната преподавателка за инициативата.

    Умувайки какво добро да случат, за да са и те част от коледната доброта, учениците заедно с преподавателката си по английски език Милена Костадинова  решават да насочат средствата, които са събрали към предоставянето на възможност за нови знания. Затова решават за своето коледно добро да купят книги и да ги предоставят на библиотеката с ясното съзнание, че така даряват не само за един, а за много хора-за всички четящи и любопитни.

    След съгласуване с библиотекарите става ясно, че в Детския отдел имат нужда най-много от литература на английски език, подходяща за читателите им на прага на юношеството. И идеята на младите хора от езиковата се материализира, техният празничен жест се превърна в обръщение: На Коледа с книга!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини