От х:

Днес в x:

Блъснаха ученичка на пешеходна пътека, пресичаща на червен светофар

    Момиче беше блъснато този следобед на светофара срещу  училище „Иван Рилски“ на бул. "Раковски" в Хасково. Ударено е от млада водачка с Форд. Свидетели от автомобилите след колата и минувачи обясниха, че Форд-ът е преминавал през пешеходната пътека при зелена секция на светофара. Момичето се е появило с тумба младежи и е пресякло на червено.

    17-годишните Мартин Павлов от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство и Александър Кърджалиев от Механотехникума са сред първите, които се притичват на помощ на пострадалата. Те са на автобусната спирка и чакат инструктора им да дойде с учебната кола, когато чуват звук от удар, а след това и женски писъци. Насочват се към светофара и виждат краката на човек изпод колата, а шофьорката  да вика за помощ.

    „Разкрещяхме се, започнахме да търсим помощ и няколко души дойдоха, вдигнахме колата и успяхме донякъде да освободим момичето, което движеше краката си. Видяхме, че е живо“, разказваха двете момчета. На помощ всъщност им се притичват жени от „Екопрогрес“, които в този момент почистват в района. Жените обясниха, че са чупили с ръце предната броня на автомобила, докато момчетата вдигали колата, за да могат да измъкнат пострадалото момиче. То беше откарано с линейка в болницата. Не е ясно все още какво е състоянието му.

    По-късно се разбра, че ударената тийнейджърка е петокласничка от Спортното училище в Хасково. Тя е хандбалистка и се е връщала от тренировка, когато се случва инцидентът. Час след катастрофата треньорката й Ирина Миладинова съобщи, че момичето е без сериозни наранявания, в съзнание е. Спортистката й разказала ,че си спомня ситуацията ясно:тръгвайки да пресича, в последния момент вижда, че свети червено за пешеходци на светофара, в този момент се подхлъзва и така се отзовава под колата. Въпреки, че няма тежки наранявания, пострадалата е оставена в болница под наблюдение, за да са сигурни медиците, че състоянието й няма да има обрати.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ра
      Рамбо
      27 -4
      16:36, 28 ное 2023
      Браво,статията е записана като за книга
    • 2
      Но
      Номера :)
      21 -1
      19:56, 28 ное 2023
      Кажете по какъв принцип решават на коя кола да покажете номера и на коя да го скриете.
    • 3
      Пе
      педаловрътко
      2 -17
      19:59, 28 ное 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ру
        Румен
        7 -2
        08:28, 29 ное 2023
        Скрий се най- после бе педал! Стига с тези велоалеи, това ли е най-важното??
    • 4
      Лу
      Лудия Макс
      10 -16
      23:47, 28 ное 2023
      Трябва да си много люх и темерут за да те приемат... Виж коментара
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини