От х:

Днес в x:

Обсъдиха идеи за развитие на читалищното дело в Хасково

    Кръгла маса на тема „Нови идеи - нови възможности“ се проведе в зала „Марица“ в Областна администрация. Тя бе открита от областния управител на Хасково Гинка Райчева, съобщиха от държавното ведомство.

    Кръглата маса е организирана от Съюза на народните читалища и е под патронажа на областния управител. Повод за събитието е отбелязването на 20 години от Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно богатство.

    Председателят на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов изрази своето мнение относно подписаното споразумение за сътрудничество между Министерството на културата и Съюза на народните читалища, чиято основна цел е обединяването на усилията им за развитие на читалищното дело, разгръщане на нови политики и разработване на нормативни актове. То играе важна роля за обмена, взаимодействието и координацията между министерството и съюза, категоричен е д-р Дойнов.

    Гинка Райчева приветства организирането на кръгли маси, на които да се обсъждат идеи за развитие на читалищното дело и където присъстващите председатели и секретари на читалища от област Хасково да имат възможност да анализират своите проблеми.

    Областният управител на Хасково връчи грамоти на председателя на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов и председателя на Областния читалищен съвет Александър Милушев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини