От х:

Днес в x:

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие към кабинета

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие към кабинета, внесен на 8 ноември от "БСП за България“, "Възраждане“ и "Има такъв народ“  заради "несправяне на Министерския съвет в областта на националната сигурност и отбраната“, предава БТА.

Гласуването ще бъде в 13:55 часа - според правилника за работа на парламента то се провежда не по-рано от 24 часа след приключването на дебатите.  Управляващи и опозиция спориха вчера повече от четири часа за националната сигурност, отбраната и модернизацията на армията.

Днешното заседание започна с полагане на клетва от Петя Ставрева като народен представител. Заместник-председателят на парламента Росица Кирова обяви, че има получено писмо от Централната избирателна комисия (ЦИК) за прекратени пълномощия на народния представител Петър Кулински, издигнат от листата на коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Петър Кулински бе избран за кмет на община Пазарджик. 

Кирова обяви, че с писмото си ЦИК обявява за народен представител Петя Ставрева Ставрева.

Като първа точка днес депутатите обсъждат промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, с вносител Радослав Рибарски от ПП-ДБ. В програмата за дневния ред за днес като точка втора бяха включени проекти за решения за промени в състава на постоянните комисии. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини