От х:

Днес в x:

Ученичка е със счупени крак и ръка след падане от втория етаж на класна стая

Шестокласничка от училище “Св.Климент Охридски“ в Хасково е със счупена лява ръка и ляв крак след падане от прозореца на втория етаж на класна стая. Направеният скенер в МБАЛ-Хасково е показал, че момичето няма други тежки наранявания. Ситуацията се е развила по възможно най-благоприятния начин, тъй като падането е омекотено от дърво под прозореца. Детето е паднало на лявата си страна на част от гумената настилка в двора на училището.

Инцидентът е станал преди обед. Момичето се е надвесило и е полетяло надолу. Ситуацията е изяснена, прегледани са училищните камери и е станало ясно, че случилото се е инцидент. Детето не е било блъснато нарочно или случайно от съученик, потвърди след направените проверки началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Веселина Павлитова. Случаят е докладван и в МОН. Действията при тази ситуация са били адекватни и са следвали разписаната от министъра заповед за реакция при подобни инциденти, обясни Веселина Павлитова.

Училищният психолог ще работи със съучениците на пострадалото момиче. Когато то се завърне в училищна среда, след като се възстанови, също ще има срещи със специалиста, информира още началничката на РУО. 

По-късно временно изпълняващата длъжността директор в училището Розалина Петкова уточни, че детето е паднало от прозореца по време на голямото междучасие, минути след като преподавателят  е излязъл от стаята. Става въпрос за шестокласничка, която не е проблемен ученик, напротив, детето никога не е имало проблем с дисциплината, посочи директорката. Именно тя  е подала първа сигнала за инцидента към тел. 112, а веднага след това са уведомени и родителите. Детето е било в адекватно състояние след падането, разказа Розалина Петкова: "Лично аз го попитах как се чувства. Разговаряше, беше адекватно". Заместник-директорът е придружил момичето в линейката до спешна помощ. Установено е, че няма вътрешни наранявания. В училището вече са били представители на различните институции, включително и от Детска педагогическа стая. Те също са разговаряли с част от съучениците на пострадалото момиче, които са били преки свидетели на инцидента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Го
    Господин другаря
    28 -3
    16:03, 26 окт 2023
    Сега има да го разнасят тоя случай из телевизии и радиа,а едно време нямаше и комшиите да разберът!
    • Со
      Соня Д
      21 -30
      16:44, 26 окт 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Им
    Имра им
    30 -14
    17:17, 26 окт 2023
    Защо ли ни занимават точно преди изборите ???????Защо ли падането на ученичка от общежитието на Езикова гимназия Хасково ,,която обаче е много тежко състояние беше скрито и на директора на Езиковат гимназия ,Деян Янев името не беше споменато никъде,,,,,,,,,,,,,,,,,,,??????????????Сега чак национална телевизия съобщава?????????????/Защо ли директорът на Езиковата гимназия не излезе пред медиите и да каже какво се е случило???????Скриха всичко за падналото дете от Езиковата гимназия Хасково.?Защо ли???????????????
  • 3
    Накъде е тръгнало образованието ни? Миналата седмица имаше бит учител в у-ще 'Иван Вазов " в гр. Симеоновград, сега паднала ученичка, утре какво ли ще чуем? Шефа на РУО? Време е да си тръгвате, отдавна сте пенсионерка и вие го знаете най-добре!
  • 4
    До
    До последния коменгар
    9 -3
    12:34, 27 окт 2023
    Не виждате ли до къде е стигнало като е тръгнало?? Пияни учители, пенсионирани директори без конкурс, шеф отдавна в пенсионна възраст, севейства назначени на работа като учители, бити от родител учител в Симеонавград, падащи ученици от прозорците и накрая всичко се покрива още в Хасково, министърът не е уведомен!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини