От х:

Днес в x:

Контрабандно злато за над 50 бона за Румъния разкриха на пункта “Капитан Андреево“

Златни накити, недекларирани пред българските митнически власти, са задържани на граничния ни с Турция пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Бижутата, над половин килограм, са засечени в автобус, който е пътувал по маршрут Турция през България към Румъния на 4 октомври.

В зоната за митническа проверка петима от пътниците декларирали, че пренасят общо 300 кутии цигари, а друг пътник - 290 парфюма, носещи лога на защитени търговски марки. Стоките са задържани - тютюневите изделия са задържани с разписка, тъй като пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен внос, а ароматите - поради възникнали основателни съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент на Европейския Парламент и на Съвета.

Митническите служители обаче извършват и щателна проверка на автобуса. Именно при обстойния обиск в чантата на един от пътниците се натъкват на изделията от благородния метал.

Сред тях има пръстени, обици, колиета, медальони, гривни, пиърсинги. Според извършената от вещото лице експертиза откритите накити са от 14-каратово злато.
На нарушителя- 44- годишен румънски гражданин е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница златни накити без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини