От х:

Днес в x:

Mъж простреля човек и държа като заложници две жени в санданско село

Mъж от Лом простреля човек и държа като заложници две жени в къща в село Вълково. 

Въпреки първоначалната информация, състоянието на простреляния мъж е тежко. Той се транспортира към "Пирогов" за оказване на спешна медицинска помощ, каза главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев пред журналисти в санданското село Вълково.

Извършителят вече е задържан, неутрализиран е и в момента с него се извършват процесуални действия. Мъжът е на 41 години от град Лом, криминално проявен, каза главният секретар. 

Днес по-рано той е дошъл в това населено място, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението впоследствие е изцяло от ревност. Деянието е извършено с две незаконни оръжия - револвер и пистолет. Произходът им тепърва ще установяваме. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави и случаят приключи успешно, каза още главен комисар Коцев. 

Главният секретар на МВР каза, че дълги и интензивни преговори са водени от полицаи от Института по психология на МВР, от Областната дирекция на МВР в Благоевград и от Специализирания отряд за борба с тероризма по време на четиричасовата операция. За тези часове криминалистите са събрали информация за личността на похитителя. Установено е, че той е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за унищожаване и повреждане, за незаконно притежание на оръжие, също и условна присъда. 

Извършителят сам е сигнализирал органите на МВР за ситуацията и в момента, в който споделя за извършеното от него, произвежда и изстрели. Ситуацията е била високорискова и е създала опасност за живота и здравето на мнозина, допълни още главен комисар Коцев. 

Към 19:30 ч. една от жените е припаднала и похитителят се е съгласил да ѝ се окаже помощ. Впоследствие полицаите са успели да направят пробив в разговорите, за да се стигне до успешния финал към 21:35 ч., каза главният секретар на МВР. 

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Предстоят процесуални действия и документиране на цялостната престъпна дейност на похитителя. В рамките на огледа на произшествието ще се уточни, дали е имало взривни устройства, както и други оръжия, каза още главен комисар Коцев. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини