От х:

Днес в x:

Взрив уби миньор преди сватбата му. Закриват Централна поща в Хасково. Преглед на печата

Загиналият при взрив в рудник „Чала” миньор Бахтиар Расимов от Ардино е планирал сватба в близко време, става ясно от водещата публикация в днешния брой на „Хасковска Марица”. Това казали пред вестника негови близки. При инцидента в понеделник привечер пострада и Гюрсел Кадир, който е с тежка черепно-мозъчна травма, но отказва операция.

Закриват Централна поща в Хасково, информира още от първа страница изданието. Поради преструктуриране тя вече ще се води районна пощенска станция. Няма да има закриване на други клонове, нито се очакват значителни съкращения сред служителите, заявява пред изданието шефът на териториалното поделение „Български пощи” в Пловдив Мартин Захариев.

Любимчанката Кристалина Георгиева сменя Желева в ЕК, акцентира вестникът на втора страница. Оказва се, че вицепрезидентът на Световната банка е с корен от Любимец. Кристалина Георгиева прекарала първите години от живота си в градчето. Новината за нейната номинация е водеща и за много национални медии.

Заветите на Златаров в библиотеката, 28 етноса преброиха в Димитровград, интернет удари бизнеса с телефонните кабини – това са част от останалите заглавия на страницата.

Хероиново яке прати 54-годишен зад решетките – водещо на криминалната страница. Хасковлията спипан с пояс от хероин на границата, при обиск в дома му – още дрога в подплатата на яке. Според вестника това е част от мащабна акция срещу наркобизнеса в региона.

Търсят ексченге за делото на Маргините, пише още на страницата. Изданието се позовава на публикация в Агенция Блиц. Според интернет медията бивше ченге от Хасково е анонимният свидетел под номер 7771. Справка в Агенция Блиц показва, че става дума за Иван Ченгето.

В Свиленград: Гръцки фирми фалират, сменят ги турски олигарси, пише в голям материал на 4 страница. Според вестника повечето гръцки бизнесмени се оттеглили от града. Трайно обаче се настаняват турски фирми. Споменати са Фуат Гювен и Суди Озкан.

Взрив разкъса миньор в „Чала”, черната новина е водеща и за „Новинар юг”. Изданието припомня и другите трагични инциденти, при който загинаха хора в златната мина на „Горубсо” под връх Аида.

Блокадата опразни бардаците, пише в другия акцент на първа страница в „Новинар юг”. Най-засегнат от протеста на гръцките фермери може да се окаже хазартният бизнес в Свиленград, допълва изданието.

Сметта на Димитровград тръгва към Гарваново, друг акцент от първа. Засега към сметището пътува по един камион дневно.

Измамник превърна общинско жилище в нелегален склад - акцент със снимка от първа страница. Николай Желев се настанил в общинския апартамент в бл. 23 на кв. „Орфей” преди 15 години. Обаче имал и друго жилище в Хасково, а самият той живеел в Добрич. Общинският апартамент бил необитаем от години и превърнат в склад за авточасти. Вчера от общината ги изнесли оттам.

Държава и банки доят младите с ипотека, пише във водещия материал на втора страница. За да ползват данъчните облекчения, младите семейства трябва да извадят куп документи, за всеки от които се искат пари. Общата сума излиза около 30 лева.

Нелегалните лишиха пътниците от два нови автобуса, заявява в интервю за вестника Себахтин Исмаил, собственик на транспортната фирма „Арда тур”. Той твърди, че възнамерявал да купи две нови пътнически возила, всяко за 180 000 евро, но нелегалните таксита лишили пътниците от тях.

От новите рейсове по-скоро се е лишил самият Себахтин Исмаил, отколкото пътниците.

Красен Ангелов – шеф на „Хасково”, пише на спортната страница. Според информатори на изданието на събрание на управителния съвет на футболния клуб в понеделник Емо Траилов подал оставка, сменил го Красен Ангелов. Той пък твърди, че не знае.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков         

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини