От х:

Днес в x:

Трима души убити при стрелба в университетска болница и в жилище в Ротердам

Самотен стрелец с бронирана жилетка открил огън в апартамент и в болница в нидерландския град Ротердам вчера, като при стрелбата са били убити трима души, включително 14-годишно момиче, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местната полиция.

Началникът на полицията Фред Вестербек каза пред репортери, че стрелецът е бил 32-годишен студент от Ротердам. Той е бил арестуван в болницата с оръжие в ръка. Самоличността му не бе съобщена и мотивът за стрелбата все още се изяснява.

Той първо застрелял 39-годишна жена и сериозно ранил нейната 14-годишна дъщеря в апартамент близо до жилището на заподозрения. Момичето по-късно починало от раните си. След това стрелецът отишъл в близкия медицински център "Еразмус", където застрелял 46-годишен преподавател в университетската болница. Той също така предизвикал пожари на двете места.

Вестербек каза още, че заподозреният оказва съдействие на полицията.

"Днес бе черен ден", заяви кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб.

Нидерландският крал Вилем-Александър и кралица Максима изразиха съболезнования в социалните мрежи.

Медицинският център "Еразмус" първоначално отправи призив в социалните мрежи към хората да не идват в болницата, но по-късно съобщи, че възобновява работа и всички прегледи, насрочени за петък, ще бъдат изпълнени по план.

През тази година в Ротердам имаше десетки малки експлозии в домове и предприятия, за които се смята, че отговорност носят съперничещи си наркобанди, посочва АП. Засега не се предполага, че вчерашната стрелба е била свързана с враждуващите банди.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини