От х:

Днес в x:

Утвърдени и млади художници заедно рисуват портрети на пленер в центъра на Хасково

    Млади и утвърдени художници се включиха в пленера на открито „Аз- художникът“. В пространството между галерия „Форум“ и театъра в Хасково лице в лице те рисуваха портрети един другиму. Татяна Форева, Таня Атанасова-Амфитрита, Борислав Данев-Борку, Атанаска Димова, Ралица Петрова и Емил Ангелов-Емилио взеха участе от страна на утвърдените майстори на четката.

    Въпреки че всички те се познават добре в ежедневието си и като колеги, инициативата е абсолютно предизвикателство, призна директорът на градската художествена галерия в Хасково Татяна Форева: „Да уловиш характера на другия, това е истинското предизвикателство, още повече, че той точно не ти позира, понеже и сам участва в процеса на създаване на портрет на друг от участниците“.

    Инициативата част от от "Арткрафт фест", който започна в неделя в Хасково и ще продължи до 17 септември с различни изложби и изяви на млади таланти.

    "Арткрафт фест" се провежда по проект на Драматичен театър "Иван Димов", "Алианс за регионално сътрудничество и развитие", в сътрудничество с община Хасково и с партньори от Исландия. Финансирането на проявите по него са по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

    Портретите от днешния пленер на открито ще бъдат показани в изложба на 16 септември от 11 часа в Регионалния исторически музей, когато ще има и творческа среща на авторите им с публиката.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини