От х:

Днес в x:

Седем арт работилнички предизвикаха малки и големи да творят

    Седем арт работилнички предизвикаха малки и големи да творят този следобед.

    В постъпите към Монумента на Богородица майстори занаятчии демонстрираха ръчната изработка на свещи, тъкани, глинена пана и фугурки, и здравословни лакомства.

    Работилничката за свещи и сапуни на Галя Гордева привлече силно вниманието на тийнейджърите. Всеки от участниците създаде свое произведение с форма и аромат по свой вкус. Капчица любов е тайната, за да се получи ръкоделието красиво и с вкус, научи малките майстори Галя Гордева.

    Участниците в занаятчийските и творчески работилнички имаха възможност и да се научат да правят абсолютно полезни бонбони, гарнирани с шам фъстък, какаови трохи и кокосови стърготини, които им показа Светла Терзиева.

    Под шатрата в ръководения от актрисата Силвия Предова уоркшоп пък се появиха тематичните за есента тикви, стилизирани и украсени от срочните й помощници.

    Тъкане на стан с помощта на Калина Братоева, бродиране на шевици, под наставленията на Мария Мълчанова, сухо иглонабиване, което показа Катерина Тончева и работа с глина, с помощта на художникът Борислав Данев, са друга част от занаятите, които могат да се пробват до 18 часа днес.

    В предизвикателствата на всяка от работилничките се включиха и деца от социалните центрове в Хасково. Заедно със своите връстници те работеха и се наслаждаваха на това, което излиза изпод ръцете им.

    На 12 септември арт работилниците ще бъдат разположени от 10 часа пред арката на парк „Кенана“.

    Инициативата е част от "Арткрафт фест", който започна в неделя в Хасково и ще продължи в голямо разнообразие до 17 септември с различни изложби и изяви на млади таланти."Арткрафт фест" се провежда по проект на Драматичен театър "Иван Димов", "Алианс за регионално сътрудничество и развитие", в сътрудничество с община Хасково и с партньори от Исландия. Финансирането на проявите по него са по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини