От х:

Днес в x:

Един загинал и още петима пострадали мотористи при катастрофи в Хасковско

Един загина и още петима мотористи са ранени при катастрофи в Хасковска област през последните три дни, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Единият инцидент стана на 1 септември 2023 г., около 15:00 часа, между димитровградските села Злато поле и Райново. 44-годишен мъж от Стара Загора е управлявал мотоциклет Сузуки и се е движел с несъобразена скорост на ляв завой. Изгубил е контрол над управлението на мотоциклета, излязъл е вдясно по посока на движението си и се преобърнал в крайпътна нива. Мъжът е бил транспортиран в спешно отделение на хасковската болница, където по-късно е починал. Издадени са талони за химичен анализ за наличие на наркотици и алкохол в кръвта. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден малко след 11 часа в полицията е бил подаден сигнал за пострадал мотоциклетист до хасковското село Гарваново. На място е установено, че 53-годишен мъж от селото е самокатастрофирал с мотоциклет Хонда в крайпътна канавка. Тестът с дрегер отчел 1,77 промила. При направена справка е установено, че водачът е с отнета шофьорска книжка. Дал кръвна проба за химичен анализ. Мотоциклетът е иззет с протокол. По случая е образувано досъдебно производство. Задържан е за срок до 24 часа.

На 2 септември около 23:40 часа е бил подаден сигнал за катастрофа в „Кенана“. 25-годишен хасковлия е управлявал мотоциклет Хонда. Той се е движел с несъобразена скорост и на ляв завой е изгубил контрол над мотоциклета, в резултат на което е паднал. Бил е прегледан и обработен в Спешното отделение на хасковската болница, след което е бил изписан за домашно лечение, без опасност за живота. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и констативен протокол.

Вчера около 16:45 часа в Хасково стана още една катастрофа на кръстовището на булевардите „България“ и „Освобождение“. 40-годишен хасковлия е управлявал мотоциклет Хонда като не е спрял на знак „Стоп“ и се е блъснал в лек автомобил Рено Сценик, управляван от 43-годишна жена от София. От удара са пострадали мотористът и пътуваща с него жена на 41 години. Те са прегледани и обработени в Спешното отделение на хасковската болница. Освободени са за домашно лечение, без опасност за живота. Водачите са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни. Съставен е констативен протокол за произшествието и е глобен мотористът.

Последната катастрофа е станала около 22:20 часа снощи на кръстовище в Димитровград. Ударът е между лек автомобил Ауди А6, управляван от 26-годишен мъж от града и мотоциклет Ямаха, управляван от 24-годишен димитровградчанин. Произшествието е предизвикано от шофьора на колата, който предприел ляв завой на кръстовището, като не пропуснал насрещно движещия се мотоциклет и последвал удара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини