От х:

Днес в x:

1 г. условно за водач на камион, причинил смъртта на моторист

Изображение 1 от 2

    1 г. условна присъда с изпитателен срок от 3 г. получи 68-годишен водач, причинил смъртта на мотоциклетист при катастрофа в Димитровград. Освен това той ще бъде лишен от право да управлява автомобил за срок от 1 г. Наказанието е наложено от Окръжен съд – Хасково, като делото премина по съкратената процедура, съобщиха от Темида.

    Припомняме, че инцидентът стана на 22 май 2021 г. на улица „Панорамен път“ в Бригадирския град. Виновният водач е управлявал товарен автомобил Мерцедес. На излизане от Димитровград в посока Стара Загора той тръгнал да завива наляво към крайпътната бензиностанция, при което последвал удар с моториста, който загина на място.

    Водачът на камиона е признат за виновен, че е е нарушил правилата за движение по пътищата, като не се е съобразил с пътната маркировка при извършване на маневра завой, с преминаване в друга пътна лента и не се е съобразил с движението на други превозни средства преди него. По този начин подсъдимият не е изпълнил задължението си да пропусне водачът, управлявал мотоциклет, при което по непредпазливост е причинил смъртта на димитровградчанина.

    Съдът призна подсъдимия за невинен в частта, в която му е повдигнато обвинение, че е нарушил правилата за движение, свързани със задължението преди започване на маневра да подаде светлинен или друг сигнал.

    Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини