От х:

Днес в x:

Новият трилър на Стивън Кинг излиза едновременно на английски и на български

Новият роман на американския писател Стивън Кинг "Холи", от издателство "Бард", ще се продава от 5 септември както с меки, така и с твърди корици. "Холи" излиза на български в деня, в който е световната премиера на романа. 

Почитателите на Кинг познават героинята от други трилъри на писателя. "Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в "Мистър Мерцедес", но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима", разказва писателят, цитиран от издателството.

В новия роман Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад, но трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.

"Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат - те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни", се казва в анотацията на романа.

Стивън Кинг е безапелационния крал на съвременната литература на ужасите. Книгите му са продадени в многомилионни тиражи. Много от тях са филмирани, удостоени са с награди и са донесли огромни приходи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини