От х:

Днес в x:

0 °C

За една заплата шофьори ще изчистят нелегалните таксита. Майки: Раждайте вкъщи! Преглед на регионалния печат

Призив да раждат вкъщи отправят майки на страниците на вестник „Хасковска Марица”. Една от тях, димитровградчанката Петя Арнаудова дава пример със себе си: „Родих вкъщи без лекар” Под водещото за първа страница заглавие се пояснява : „Не съм луда сектантка. Поех отговорност към два живота-своя и на детето”. Материалът е развит обстойно на страница 4-та, където освен изповедта на Петя Арнаудова научаваме, че е инициирана петиция на майки за връщане към естественото. Раждането е от компетенцията на родилката, не на лекарят. Една майка следва инстинктите си-как да застане, как да диша, кога да напъва. Тоест, тя може не по-зле да се справи сама, са основните моменти от петицията. Обратното становище е красноречиво изложено от шефката на местното АГО д-р Стефка Христова: Това е престъпление! Има риск от инфекции, кръвоизливи и куп усложнения. И 1:500 да е риска от това, каква полза ако се случи на вас, смята лекарят. Ако идеята бе добра, принцеса Дайяна щеше да роди в кралските покои, а не в болницата, завършва доктор Христова.

„Съдът избира заседатели на пожар” друго водещо заглавие от първа страница. Окръжния съд в Хасково свикал общо събрание, на което спешно да избере нови съдебни заседатели. Те трябва да бъдат спуснати до районните съдилища. Докато това не стане, делата през тази година ще бъдат отлагани. С уточнението, че се касае за дела по които законът предвижда лишаване на свобода над 5 години.

„9 деца отиват на бар. Нощуват в полицията” 9 непълнолетни са били изловени при хайка на полицията в почивните дни. На родителите са съставени актове.

„Христо Бисеров заместник на Доган” Хасковлията Христо Бисеров е избран за заместник председател на ДПС на провелия се вчера национален съвет на партията в столицата.

„Лъжат ни с неясни фактури на тока” водещо на страница втора. Твърдението е на хасковлии, които се оплакватр, че на фактурата не пише числата на старата и нова електроенергия, а само крайната сума за плащане. Конкретният казус, довел до материала бил уточнен в клиентския център на енергийното дружество, а отговорът от EVN, е че отскоро били на нова програма и тя естествено създавала трудности.

„Почивките на НОИ под въпрос” Това са тези почивки които са разрешени на 1849 души от Хасково и региона страдащи от хронични заболявания. На тях им се отпускат по 400 лв на човек за храна, спане, лечебни процедури . По тази програма по-рано през годината гръмна скандал-един гражданин изкарал почивка в скъп хотел на морето тръгнал да съди държавата че не му покрила разходите. Щото не представил документи, че извършвал лечебни процедури. Не знаел, че трябвало.

„Водна полиция влиза в домовете на длъжници” от страница 3-та. При две неплатени сметки за вода вече ще имат право да ви спират. За целта водното създало 19 мобилни групи, които обикалят в нови униформи и според Водните имат право да влизат навсякъде.

„И бакшишите слязоха на левче” е водещото заглавие във вестник „Новинар Юг”. След като превозвачите орязоха наполовина билетите си, това сторили и нелегалните таксита. Информацията е потвърдена от личните наблюдения на репортера на вестника по линията Димитровград-Хасково. Поне по обратната дестинация, проверката Haskovo.net обаче показа че нелегалните таксита си се движат на два лева. И намират пътници. Явно така нещата няма да се оправят, затова автобусните шофьори на легитимните превозвачи призовават: „дайте ни по една заплата и до няколко дена ще ги изчистим от спирките”

„Гювен купи поща за 8 млн” След бизнесцентъра в Хасково, турският предприемач Фуат Гювен купил и телефонната палата в София. За 8 млн лева.

„Гонят 25 от блок 42 напролет” другото водещо заглавие от първа старница. От общината се отказали да изхвърлят некоректните платци на улицата посред зима, но щели да го направят напролет, заканва се Нуршен Малкоч. Въпреки че през декември били изготвени схеми за постепенно погасяване на задълженията за най-големите длъжници, никой от тях не превел и нито лев на общината по наемът на общинското жилище. Някои от тези наеми са се натрупали до 5 хиляди лева, при условие че са 40 лв на месец. Сметнете колко време е това. Любопитно е дали ВиК ще спират абонатите от блок 42 заради задълженията им?

„Димитър Илиев пак шеф на РИОСВ” След конкурс стария директор на Екоинспекцията отново заема поста. На него е от 1992-ра година насам.

„Хасково осъди кмета на Тракиец” водещо на страница 3-та. Общината спечели дело срещу кмета на селото Красимир Бойчев за неизпълнение на договор от 12-ти септември 2007-ма година. Заедно с лихвите, Бойчев внесъл по сметките на администрацията 16 611 лв. Отделно от това Бойчев бил осъден на 600 лв глоба и 500 лв по иск, от заместник кмета на Хасково Кирил Керанов. Последния съдил селския управник за клевета.

„Хасково търси 35 бона” водещо на спортна страница. Толкова пари били необходими на червено-белите да ритат напролет. Ако ще е само за ритане и децата го могат. Виж за игра, тези пари едва ли ще са достатъчни, но от друга страна от много дълго време местния отбор не показва нито игра, нито цели.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини