От х:

Днес в x:

За една заплата шофьори ще изчистят нелегалните таксита. Майки: Раждайте вкъщи! Преглед на регионалния печат

Призив да раждат вкъщи отправят майки на страниците на вестник „Хасковска Марица”. Една от тях, димитровградчанката Петя Арнаудова дава пример със себе си: „Родих вкъщи без лекар” Под водещото за първа страница заглавие се пояснява : „Не съм луда сектантка. Поех отговорност към два живота-своя и на детето”. Материалът е развит обстойно на страница 4-та, където освен изповедта на Петя Арнаудова научаваме, че е инициирана петиция на майки за връщане към естественото. Раждането е от компетенцията на родилката, не на лекарят. Една майка следва инстинктите си-как да застане, как да диша, кога да напъва. Тоест, тя може не по-зле да се справи сама, са основните моменти от петицията. Обратното становище е красноречиво изложено от шефката на местното АГО д-р Стефка Христова: Това е престъпление! Има риск от инфекции, кръвоизливи и куп усложнения. И 1:500 да е риска от това, каква полза ако се случи на вас, смята лекарят. Ако идеята бе добра, принцеса Дайяна щеше да роди в кралските покои, а не в болницата, завършва доктор Христова.

„Съдът избира заседатели на пожар” друго водещо заглавие от първа страница. Окръжния съд в Хасково свикал общо събрание, на което спешно да избере нови съдебни заседатели. Те трябва да бъдат спуснати до районните съдилища. Докато това не стане, делата през тази година ще бъдат отлагани. С уточнението, че се касае за дела по които законът предвижда лишаване на свобода над 5 години.

„9 деца отиват на бар. Нощуват в полицията” 9 непълнолетни са били изловени при хайка на полицията в почивните дни. На родителите са съставени актове.

„Христо Бисеров заместник на Доган” Хасковлията Христо Бисеров е избран за заместник председател на ДПС на провелия се вчера национален съвет на партията в столицата.

„Лъжат ни с неясни фактури на тока” водещо на страница втора. Твърдението е на хасковлии, които се оплакватр, че на фактурата не пише числата на старата и нова електроенергия, а само крайната сума за плащане. Конкретният казус, довел до материала бил уточнен в клиентския център на енергийното дружество, а отговорът от EVN, е че отскоро били на нова програма и тя естествено създавала трудности.

„Почивките на НОИ под въпрос” Това са тези почивки които са разрешени на 1849 души от Хасково и региона страдащи от хронични заболявания. На тях им се отпускат по 400 лв на човек за храна, спане, лечебни процедури . По тази програма по-рано през годината гръмна скандал-един гражданин изкарал почивка в скъп хотел на морето тръгнал да съди държавата че не му покрила разходите. Щото не представил документи, че извършвал лечебни процедури. Не знаел, че трябвало.

„Водна полиция влиза в домовете на длъжници” от страница 3-та. При две неплатени сметки за вода вече ще имат право да ви спират. За целта водното създало 19 мобилни групи, които обикалят в нови униформи и според Водните имат право да влизат навсякъде.

„И бакшишите слязоха на левче” е водещото заглавие във вестник „Новинар Юг”. След като превозвачите орязоха наполовина билетите си, това сторили и нелегалните таксита. Информацията е потвърдена от личните наблюдения на репортера на вестника по линията Димитровград-Хасково. Поне по обратната дестинация, проверката Haskovo.net обаче показа че нелегалните таксита си се движат на два лева. И намират пътници. Явно така нещата няма да се оправят, затова автобусните шофьори на легитимните превозвачи призовават: „дайте ни по една заплата и до няколко дена ще ги изчистим от спирките”

„Гювен купи поща за 8 млн” След бизнесцентъра в Хасково, турският предприемач Фуат Гювен купил и телефонната палата в София. За 8 млн лева.

„Гонят 25 от блок 42 напролет” другото водещо заглавие от първа старница. От общината се отказали да изхвърлят некоректните платци на улицата посред зима, но щели да го направят напролет, заканва се Нуршен Малкоч. Въпреки че през декември били изготвени схеми за постепенно погасяване на задълженията за най-големите длъжници, никой от тях не превел и нито лев на общината по наемът на общинското жилище. Някои от тези наеми са се натрупали до 5 хиляди лева, при условие че са 40 лв на месец. Сметнете колко време е това. Любопитно е дали ВиК ще спират абонатите от блок 42 заради задълженията им?

„Димитър Илиев пак шеф на РИОСВ” След конкурс стария директор на Екоинспекцията отново заема поста. На него е от 1992-ра година насам.

„Хасково осъди кмета на Тракиец” водещо на страница 3-та. Общината спечели дело срещу кмета на селото Красимир Бойчев за неизпълнение на договор от 12-ти септември 2007-ма година. Заедно с лихвите, Бойчев внесъл по сметките на администрацията 16 611 лв. Отделно от това Бойчев бил осъден на 600 лв глоба и 500 лв по иск, от заместник кмета на Хасково Кирил Керанов. Последния съдил селския управник за клевета.

„Хасково търси 35 бона” водещо на спортна страница. Толкова пари били необходими на червено-белите да ритат напролет. Ако ще е само за ритане и децата го могат. Виж за игра, тези пари едва ли ще са достатъчни, но от друга страна от много дълго време местния отбор не показва нито игра, нито цели.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини