От х:

Днес в x:

Хиляди деца се включват в три мащабни турнира под егидата на БФС

Хиляди деца от различни краища на България ще вземат участие в три детски турнира, които ще се проведат под егидата на Българския футболен съюз и с личната подкрепа и съдействие на президента на централата Борислав Михайлов. В края на тази седмица започват надпревари, които ще се състоят в София, Трявна и курортен комплекс “Албена”, а още от сега има индикации да се превърнат в истинска лятна футболна фиеста за талантите и техните родители.

Между 24 и 27 август в София ще се проведе 16-ото издание на най-мащабния футболен турнир за подрастващи в столицата – "София Къп". В него ще се включат 70 отбора, съставени от деца, родени между 2011 и 2016 г. Срещите ще се играят на различни локации, като основна част от двубоите ще бъдат в Национална футболна база "Бояна", а останалите мачове ще са на изкуствен терен "Витоша 13" в квартал "Слатина" и игрищата на база "ДИТ" в Драгалевци. Академията на Левски (София) ще участва с няколко формации във всички възрасти, а също така има участие и на отбори извън столицата.

По същото време – между 24 и 27 август, погледите ще прикове и най-масовият турнир за футболни таланти в Североизточна България – за купа "Златна Добруджа". В предстоящото девето издание сили ще премерят 70 отбора в 9 възрастови групи (деца, родени между 2008 и 2016 г.). Най-мащабна ще бъде надпреварата при набор 2015, където на терените ще излязат 16 отбора, разпределени в 4 групи. Много отбори от Северна България и Черноморския регион ще вземат участие в борбата за купите в различните генерации.

За пета поредна година пък Трявна ще е домакин на детския футболен фестивал “Трявна Чемпиъншип 2023”, който ще се проведе в периода 23-27 август. В него ще се включат 46 състава от шест възрастови категории (2011 – 2016 г.), а мачовете ще се играят в комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна, както и на стадион „Балкан“ в Плачковци. Там родените през 2011-а година ще играят по правилата на Футбол-11, а останалите момчета ще се пуснат в познатите за тях Футбол-9 и футбол-7.

 Подкрепата на трите надпревари, които обещават много горещи емоции, е част от дългосрочната стратегия на Българския футболен съюз за развитие на играта сред подрастващите.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини