От х:

Днес в x:

Протест иска справедливо разпределение на увеличените средства за спешната помощ

Синдикат „Защита“ протестира с искане за справедливо разпределение на увеличените средства за спешната помощ. Протестиращите се събраха на площад  „Александър Батенберг“ и се очаква да пристигнат пред сградата на Министерството на здравеопазването. Те настояват за нова среща с министъра на здравеопазването Христо Хинков.

„Ще внесем писмо в Министерски съвет с искане за справедливо разпределение на средствата на работещите в центровете за спешна помощ“, каза за БТА председателят на синдиката Красимир Митов.

Преди дни, по време на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването, беше договорено възнагражденията в центровете за спешна помощ да се увеличат с 22 на сто по категории персонал.

По думите на Митов този процент би „разтворил ножицата“ още повече, тъй като това не отговаря на обещаното на срещата с министър Хинков.

На 7 август, по време на среща със здравния министър Христо Хинков, бяха обсъждани увеличения на възнагражденията, които предвиждаха заплатите на шофьорите да се увеличат с 600 лева, на фелдшерите - с 500, на лекарите - с 400, на медицинските сестри - с 330, и на санитарите – със 160 лева.

Според Митов, ако сега заплатите на работещите в центровете се увеличат с по 22 на сто, това няма да доведе до исканото от тях увеличение по категории.

За работещите в центровете за спешна помощ и в регионалните здравни инспекции в бюджета за тази година са предвидени допълнително 30 млн. лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини