От х:

Днес в x:

Спешни медици блокираха движението пред парламента

Работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната блокираха движението пред парламента. По-рано днес те се събраха пред сградата на БНБ. 

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центрове за спешна медицинска помощ в страната протестират заради ниските си възнаграждения. Протестираме с искане за достойно заплащане, за добри условия на труд, за категоризация на труда на медиците, с настояване тя да бъде изравнена с тази на работещите в пожарната, каза за БТА лидерът на синдикат „Защита“ Красимир Митов.

Протестиращите от спешна помощ се насочиха към северния вход на Народното събрание, като искат среща с народни представители за решаване на проблемите им.

Пред сградата на парламента остават и други две групи протестиращи. От гражданско движение "БОЕЦ" искат съдебна реформа, затвор за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и да започне процедура за освобождаване на президента Румен Радев от длъжност. От формацията "Народна партия истината и само истината" пък искат неутралитет на България във войната в Украйна.

Остава засилено полицейското присъствие в района на Народното събрание, в което тече първото заседание на новоизбраните депутати. 

Днес се състоя и протест и автошествие срещу излизането на битовите абонати на свободния енергиен пазар, под каквато и да е форма, в разгара на европейската енергийна криза. Този протест бе организиран от Български съюз за директна демокрация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини