От х:

Днес в x:

Десет стават средищните общински училища и градини в Хасковско

Още едно училище на територията на община Хасково ще бъде добавено в списъка на средищните детски градини и училищата. Така те стават 10. Общинският съвет утвърди това да се случи, след подадена докладна от директора на ОУ „Христо Ботев“ в с.Динево. В мотивите си той посочва, че в школото се учат 15 ученици от първи до 7-и клас от други населени места.

Според закона за средищно учебно заведение се приема това, в което има поне 10 ученици от други население места, в които няма училище и за тях това е най-близкото възможно място, в което те могат да се обучават. Така училището в с.Динево отговаря на условията по закон. Според докладната в ОУ „Христо Ботев“ има деца от селата Родопи, Стойково, Брягово и Подкрепа. За тях през новата учебна година ще има организиран транспорт и обедна храна.

Списъците на средищните училища се актуализират ежегодно. За учебна 2022/2023 година в Община Хасково от МОН вече са утвърдени като такива Основните училища в селата: Войводово, Долно Големанци, Книжовник, Конуш, Малево, Узунджово, в Хасково: ОУ „Христо Смирненски“ и СУ„Васил Левски", както и Детска градина No21 „Вихрогонче“ в с. Конуш.

След решението на общинските съветници за училището в с. Динево, кметът на Хасково трябва да внесе мотивирано предложение в МОН за включваното му списъка на средищните детски гради и училища в страната.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    27 -3
    09:28, 12 авг 2023
    А кога ще подават документи за освобождаване на работни места директорите-пенсионери на детски градини и училища и шефката на РУО? Някой ако знае да пише!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини