От х:

Днес в x:

На Сардиния продължава да гори

Няколко горски пожара избухнаха в края на миналата седмица на италианския остров Сардиния и принудиха стотици хора да се евакуират от частни домове, ваканционни жилища и други сгради, но местната пожарна обяви, че обстановката е овладяна, предаде ДПА.

За последното денонощие в района на Нуоро в Централна Сардиния и Каляри в южната част на острова са възникнали няколко пожара.

На юг се наложи къмпинг, застрашен от пламъците, да бъде опразнен.

Според пожарната на мястото е имало и множество малки взривове, вероятно предизвикани от възпламеняване на газови бутилки.

За участие в борбата с огнената стихия снощи бяха задействани четири самолета за гасене на пожари и множество наземни екипи. Към тази сутрин са регистрирани общо над 60 случая на избухнали пожари.

На места работата на огнеборците е затруднена от силния и горещ вятър.

Въпреки това всички пожари са овладени, а обстановката се успокои, каза тази сутрин огнеборец пред италианския новинарски канал „Скай Ти Джи 24“.

Съсловното земеделско сдружение „Колдирети“ съобщи, че от стихията са пострадали цели ферми, като има унищожени цитрусови насаждения.

Властите предполагат, че голяма част от пожарите са запалени умишлено.

Според италиански медии правителството в Рим възнамерява на заседание на кабинета по-късно днес да издаде постановление за завишаване на наказанията за умишлен палеж.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини