От х:

Днес в x:

Божанов: Който притежава "златен талон", по-добре засега да го запази

Шофьорите, които притежават т.нар. “златен талон” е по-добре на този етап да го запазят, съветва народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” и първи министър на електронното управление в България Божидар Божанов.

Коментарите си по повод отпадането от синия талон той направи в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

„С отмяната на синия талон късаме с бюрокрация от миналото“, каза още Божанов. Той посочи, че при проверка от МВР могат на място да направят справка колко точки имаме, колко са ни отнети и колко възстановени.

“Тази двупосочна комуникация е изградена, всеки пътен полицай трябва да го знае”, заяви той, като допълни.

В социалните мрежи обаче се надига глас на недоволство, че е отнет на практика единственият стимул за шофьрите, които са били безупречни на пътя от първоначално придобиване на правоспособността си в 6 последователни години и са притежатели на т.нар. “златен” контролен талон. Той им дава определени превилегии, като например, че не им се отнемат точки при първо нарушение от типа на преминаване на на червен сфетоар или шофиране без колан.

Тази привилегия не е отпаданла с отпадането на контролния талон на хартиен носител. Именно затова депутатът предупреждава, че е добре “златния талон” да бъде запазен от водачите.

"Съветваме хората да го запазят. Макар самият талон да не трябва да го показваме, ако ни спрат и ни напишат акт можем да кажем, че желаем да се възползваме от тази привилегия, която не е отпаднала. И МВР съответно при издаването на наказателното постановление ще се съобрази с тази наша привилегия", коментира Божанов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини