От х:

Днес в x:

17 акта за нарушители при проверките на АМ „Марица“

Изображение 1 от 5

    17 акта на нарушители са направени при тричасова съвместна специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватен контрол“ този преди обед на АМ “Марица“.

    Тя е във връзка с множеството настъпили тежки пътно-транспортни произшествия в региона и страната и във връзка със стремежа за намаляване на катастрофите, загиналите и ранените на пътя, съобразно мерките в Оперативния план за 2023 г. и Националната стратегия за безопасност на движението.

    Акцията върви по график в цялата страна. В екипите са служители на Областните отдели „Автомобилна администрация“, на Пътно управление, Митниците, НАП и на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, както и на ТОЛ .

    Проверките са на товарни автомобили, бусове и леки коли за спазване на правилата за движение по пътищата, митническата документация, за спазване на работно време. 13 от нарушенията, засечени при контрол по АМ „Марица“ днес са по Закона за движението по пътищата, три са актовете, направени от „Автомобилна администрация“ и един от НАП-Хасково, обобщи резултатите началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Специализираната операция ще продължи до края на година по предварително определени графици за зоните на контрол.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      Пътуващ
      2 -1
      11:51, 28 юли 2023
      Тировете не спазват забраната за пътуване, когато температурата надвишава 35 градуса. После магистрлата била в разбита и в дупки. В събота следобед от Бургас до Хасково срещнах около 40-50 тира в двете посоки, макар че температурата беше около 40 градуса.
      Сега за 3 часа 17 акта, а ако се проверява постоянно колко ли ще са?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини