От х:

Днес в x:

Евросъюзът осъди убийството в България

Български разследващ журналист и радиоводещ, който пишеше за мощни престъпни групи в страната беше застрелян вчера в центъра на София, пише в. "Файненшъл таймс", предаде КРОСС.

Това е първото гангстерско убийство, откакто новото дясноцентристко правителство дойде на власт през юни, като обеща да смаже мафията, отбелязва изданието.

Убийството отново насочва вниманието към продължаващия неуспех на България да се справи с организираната престъпност и да изправи пред правосъдието мафиотските босове. Нито едно от разследванията на повече от 150 гангстерски убийства през изминалото десетилетие не е завършило с осъдителна присъда, пише вестникът, като цитира анализатори от Центъра за изследване на демокрацията.

В Брюксел Европейската комисия осъди убийството. "Убийствата продължават да бъдат проблем, на който спешно трябва да бъде решен в България", заявиха от Комисията.

"Убийствата са неприемливи и се надяваме, че българските власти ще изправят пред правосъдието извършителите на престъплението възможно най-скоро", допълват от Комисията. Изданието отбелязва и арестите на двамата братя Маргини във връзка с убийството на Боби Цанков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини