От х:

Днес в x:

Държавният бюджет за 2023 г., както и бюджетите на НЗОК и ДОО влизат в пленарната зала

Държавният бюджет за 2023 г., както и бюджетите на НЗОК и ДОО влизат в пленарната зала на второ четене, според седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание (НС).

В нея е също избор на подуправител – ръководител на управление „Банково“ и подуправител – ръководител на управление „Емисионно“ на Българската народна банка. За първата позиция кандидат е Петър Чобанов от ДПС, а за втората – Андрей Гюров от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

НС ще избира и председател на Сметната палата между Димитър Главчев, издигнат от ГЕРБ-СДС, и Нина Спасова – от „Възраждане“.

Проектопрограмата за седмицата включва и второто гласуване на промени в Закона за чужденците в Република България.

Предлага се депутатите да обсъдят на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Семейния кодекс – на „Възраждане“ и ГЕРБ-СДС, като точка първа за четвъртък.

Седмичната програма включва и второ гласуване на Законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането, както и на промени в Наказателния кодекс. 

Предвижда се също на второ четене да бъдат обсъдени промени в Закона за горите, както и на първо – в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини