От х:

Днес в x:

Отличник се самозадуши с газ за пълно недоумение на съученици и учители

Стоян прегърнал съученичка в началото на тази учебна година

Стоян Василев Бачев, 12-токласник от хасковската езикова гимназия „Проф. доктор Асен Златаров“сложи край на живота си вчера следобед в родното Маджарово. Към 14 часа абитуриентът се затворил в мазето на блока в който живеел налапал маркуч свързан с газова бутилка, и се задушил с газ пропан бутан. Преди това обяснил на родителите си, че си тръгва за Хасково с автобус в 16.30 часа. Открит е от съсед малко по късно. Последните хора които са го видели жив във фаталния ден са негов бивш учител от СОУ „ Димитър Маджаров“и родителите му. Според тях момчето е било в добро настроение.

Новината потресе 12 А клас на местната езикова, където учил Стоян. Целия клас получи свободен ден от директорът на училището Пенка Делиева. Децата се събраха в местно кафене, където през сълзи си задаваха въпроса: Защо? Според тях момчето е било лъчезарно, дружелюбно, което за 5 години никога не се е скарало с никой. Никога не е опонирало на общото мнение, разбирало се е еднакво добре с всички. Ако нещо го е отличавало от съучениците му и по принцип от неговите връстници, е че никога не е употребявало алкохол, пушил или участвал в шумни партита. Няма най-добър приятел. Не е имал никога приятелка. Бил е еднакво близък с всички. Родителите му работели като геолози в Маджарово, и по мнението на учителите, са били любвеобилни и загрижени за сина си.

„Момчето бе много добър ученик, с перфектно поведение.“ През тази година взе „Шпрах диплома, което му отваря много врати“ коментира директорът Пенка Делиева. Дипломата за допълнително владеене на немски език се издава след тригодишен допълнителен курс на обучение и се признава в целия свят. Стоян е имал по-голяма сестра в Германия и може би е мислел да замине при нея. Други съученици пък споделиха че се готвел за кандидатстване в Софийския университет с биология и химия, в специалност „Фармация“. Всичко което можаха да споделят 20-тината потресени съученици и класната Росица Митева, започваше с „не“. Не участвал в секти, не членувал в извънучилищни клубове, нямал видими проблеми, не е употребявал наркотици, не е имал емоционален срив скоро или не толкова скоро преди празниците. Готвел се за абитуриентския си бал, дори вече си бил избрал и дама.

На предновогодишно парти със съученици

Утре, класът в пълен състав, се кани да отпътува за Маджарово, където Стоян ще бъде погребан. Засега версията по която работи полицията е самоубийство. Чакат се резултатите от аутопсията на съдебния лекар д-р Еленски.

Класната и съучениците на Стоян бяха потресени

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини