От х:

Днес в x:

2 °C

Отличник се самозадуши с газ за пълно недоумение на съученици и учители

Стоян прегърнал съученичка в началото на тази учебна година

Стоян Василев Бачев, 12-токласник от хасковската езикова гимназия „Проф. доктор Асен Златаров“сложи край на живота си вчера следобед в родното Маджарово. Към 14 часа абитуриентът се затворил в мазето на блока в който живеел налапал маркуч свързан с газова бутилка, и се задушил с газ пропан бутан. Преди това обяснил на родителите си, че си тръгва за Хасково с автобус в 16.30 часа. Открит е от съсед малко по късно. Последните хора които са го видели жив във фаталния ден са негов бивш учител от СОУ „ Димитър Маджаров“и родителите му. Според тях момчето е било в добро настроение.

Новината потресе 12 А клас на местната езикова, където учил Стоян. Целия клас получи свободен ден от директорът на училището Пенка Делиева. Децата се събраха в местно кафене, където през сълзи си задаваха въпроса: Защо? Според тях момчето е било лъчезарно, дружелюбно, което за 5 години никога не се е скарало с никой. Никога не е опонирало на общото мнение, разбирало се е еднакво добре с всички. Ако нещо го е отличавало от съучениците му и по принцип от неговите връстници, е че никога не е употребявало алкохол, пушил или участвал в шумни партита. Няма най-добър приятел. Не е имал никога приятелка. Бил е еднакво близък с всички. Родителите му работели като геолози в Маджарово, и по мнението на учителите, са били любвеобилни и загрижени за сина си.

„Момчето бе много добър ученик, с перфектно поведение.“ През тази година взе „Шпрах диплома, което му отваря много врати“ коментира директорът Пенка Делиева. Дипломата за допълнително владеене на немски език се издава след тригодишен допълнителен курс на обучение и се признава в целия свят. Стоян е имал по-голяма сестра в Германия и може би е мислел да замине при нея. Други съученици пък споделиха че се готвел за кандидатстване в Софийския университет с биология и химия, в специалност „Фармация“. Всичко което можаха да споделят 20-тината потресени съученици и класната Росица Митева, започваше с „не“. Не участвал в секти, не членувал в извънучилищни клубове, нямал видими проблеми, не е употребявал наркотици, не е имал емоционален срив скоро или не толкова скоро преди празниците. Готвел се за абитуриентския си бал, дори вече си бил избрал и дама.

На предновогодишно парти със съученици

Утре, класът в пълен състав, се кани да отпътува за Маджарово, където Стоян ще бъде погребан. Засега версията по която работи полицията е самоубийство. Чакат се резултатите от аутопсията на съдебния лекар д-р Еленски.

Класната и съучениците на Стоян бяха потресени

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини