От х:

Днес в x:

Завъртя се разпределението на местата за гимназиите

Резултатите от кандидатстването след седми клас в гимназии вече са ясни. При завъртането на приема в Хасково една паралелка ще бъде закрита, тъй като няма достатъчно кандидати за нея. Съкращава се специалността химик-технолог в димитровградската професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Записването след първо класиране започва от 13-и юли. 14-и и 17-и юли са други дни, в които това трябва да се случи. Записването е на място в гимназията, където ученикът е приет, като трябва да бъде представено свидетелство за основно образование. Като допълнително изискване за професионалните гимназии е медицинско свидетелство. Важен момент е, че ако то не бъде представено при записването, ученикът губи мястото си в класирането.

Ако ученикът желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран в същите срокове, валидни за записване. В този случай ученикът може да се класира по по-предно свое желание или запазва мястото си от първо класиране.

Учениците, които на първи етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ВЗ
    В завъртането е фатката
    7 -5
    17:12, 12 юли 2023
    Директорите пенсионери на детски градини и училища и шефа на РУО също отдавна са се завъртяли по местата си, а няма ученици и махат паралелки! Парадокс! Простете: НАХАЛСТВО! !!!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини