От х:

Днес в x:

Нива за продан носи обяд на дете в твоя град

„Агрион“ и БЧК започват благотворителна кампания за децата на България

Искате да продадете наследственият имот, но не знаете на кого? Сега можете да го направите, като подкрепите и една добра кауза. Българският червен кръст и най-голямата земеделска компания „Агрион“ се обединяват, за да осигурят топъл обяд на деца в нужда в различни региони на страната.

Кампанията започва през юни и ще продължи до края на годината.

За да помогне, „Агрион“ ще отдели средства от всеки закупен декар, с които ще се закупят купони за храна за ученици, които не могат да си ги позволят.

Повече за кампанията можете да прочетете тук.

„В основата на нашия бизнес модел лежи разбирането, че земята трябва да се стопанисва, за да има храна на всяка трапеза. С кампанията ни с БЧК осигуряваме обяд за всяко дете в нужда, за да дадем своя принос към изкореняването на бедността в страната. От друга страна помагаме на българското земеделие да произвежда повече и по-качествена храна за всяка трапеза“, коментираха от „Агрион“.

Собствениците, които искат да се включат в кампанията и да продадат земя на Агрион, ще получат безплатно оценка на имота си, правна консултация, както и съдействие с всички необходими документи през сайта на компанията www.agrion.bg, както и на националният телефон 0800 111 66. Процесът по сделката е почти изцяло дигитален, което пести време и средства.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Това гарантира добри приходи за собствениците, а сега и възможност да се подкрепи една добра кауза, коментират от компанията.

Една от основните причини за продажба на земя в България е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Нивите им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници.

„Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците и над половината от арендаторите в страната, дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.

Българският червен кръст е най-старата благотворителна организация в България. Тя е създадена още през 1878 година, веднага след Освобождението. Организацията е част от Международния червен кръст, който обединява близо 190 организации от целия свят.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини