От х:

Днес в x:

500 лв. глоба за служителя на МВР, държал се грубо към полицаи след катастрофа

    500 лева глоба получи днес старши инспектор в МВР – Хасково Ивелин Станков, който катастрофира с колата си в гараж в Харманли и се държа грубо към колегите си. Административната санкция е наложена от съдия Веселин Коларов от Районния съд в Харманли при разглеждане на днешното дело по Указа за борба с дребното хулиганство. Заседанието обаче премина при закрити врата по искане на адвоката му с мотив, че ще бъдат изнесени подробности от личния живот на Станков, което бе уважено от магистрата.

    Станков бе изправен пред съда заради отправяне на обидни и нецензурирани думи, жестове и ругатни срещу служители на РУ – Харманли. Нападките били отправени след като той катастрофирал с лекия си автомобил Фолксваген. Около 18 часа снощи, на десен завой в квартал „Тракия“ в Града на Белоногата, той се забил с колата си в метална врата на гараж, при което са нанесени материални щети. По-късно разбитата кола е открита пред съседния блок, където Станков живее на втория етаж.

    „Добре, че в момента на катастрофата там не са били жена ми и 3-годишното ми дете, защото щяха да останат на място“, заяви собственикът на гаража Михаил Михайлов, който подал сигнал на спешния телефон 112. Водачът бил установен в жилището си, но слязъл пред блока. При пристигането на полицаите, Станков отказал да даде кръвна проба за алкохол и наркотици, а освен това се държал агресивно към тримата униформени.

    По думите на Михайлов, при произшествието Станков е бил пиян. Каза, че ги наричал „пикльовци“, „ще ви уволня, като се върна на служба“. Той обаче не бил задържан заради здравословен проблем. 

    По наша информация, Ивелин Станков е бил началник на сектор „Управление на собствеността“, но преди време е бил отстранен от длъжност заради дисциплинарна проверка след стрелба по автокъща в Харманли през април.

    Днешното решение на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково. Пред репортери 49-годишният Ивелин Станков запази пълно мълчание за случая.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някой
      7 0
      19:14, 1 юли 2023
      Много кадри има в Хасковската полиция от Харманли. Всички са едни дол дренки и все началници дори Директори....Изяде си хляба Станков, алкохола не прощава....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини