От х:

Днес в x:

Зарадваха млади музиканти с нови инструменти на „Хасково рок“

Изображение 1 от 5

    Първата вечер на „Хасково рок 2023“ взриви комплекс „Спартак“. Снощи часове наред феновете на рокендрола пяха и забавляваха с гостуващите млади рок-банди и легендарните Тангра.

    Кметът Станислав Дечев откри „Хасково рок“ с признанието, че сцената на нашия рок-фест е уникална. „Защото заедно с обичаните рок-банди, тук винаги има запазено място за младите групи от Хасково и региона! Защото това е мисията на „Хасково рок“ – да подкрепя младите, да стимулира талантливите и да им дава път! Защото по пътя на музиката нашите млади музиканти тръгват благодарение на Вас - феновете на вечната музика! Затова още веднъж ви благодаря, че сте тук, че подкрепяте каузата на „Хасково рок“ и чрез благотворителната кампания с тениските на „Хасково рок“, заедно сбъдваме мечтите на младите музиканти“, каза Станислав Дечев.

    Благодарение на рок-публиката в Хасково от миналогодишната кампания бяха събрани 8 579 лева. С тези средства бяха закупени музикални инструменти и техника за бъдещите музикални звезди на Хасково и България. Уникалните „State ot mind“ не само откриха „Хасково рок 2023“, но и получиха подарък комплект барабани и смесителен пулт. За младите таланти от школа „Арткрафт“ изненадата бяха две цигулки и две перкусии. Школата по гайда с ръководител Филип Филипов получи гайда от „Хасково рок“, музикална школа при ОНЧ „Заря 1858“ с ръководители Красимира Генева и Теодора Стоянова от снощи има нови флейта и комплекти микрофони, а с две китари и усилвател бяха изненадани децата от музикалната школа с ръководител Ясен Янчев.

    „Хасково рок“ – има смисъл това, което правим заедно! Подаваме ръка на младите, предоставяме им възможността да свирят на голямата рок-сцена заедно с рок-легендите на България.

    Снощи „Хасково рок“ обедини невероятните Arrogance, Aurora, Prima vista и State of mind. Феноменалните Sakar взривиха сцената, а финал поставиха ненадминатите рок-класици „Тангра“.

    Благотворителната кампания с тениските на „Хасково рок“ продължава и тази вечер. От 19:00 часа ще има рок-маратон с Time Jugglers, идолът Дидо и DeeStoned и кулминацията: рок-легендите „Фактор“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини