От х:

Днес в x:

Отвличат домашни кучета за награди. Преглед на регионалния печат

„Осиновяват 150 деца, ако не ги искат“ водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица“. До първи януари родители, чиито деца са настанени повече от година в домове, трябва да представят молба за прекратяване на настаняването. В противен случай децата им се отнемат и се вписват в регистъра за осиновяване. Промените в новия семеен кодекс целят да сведат до минимум броят на децата, отглеждани от държавата, която да плаща само най-тежките случаи. Така ще остане в миналото дежурното обаждане веднъж годишно на родител в домовете. Това досега бе достатъчно той да запази родителските си права.

„Нагли задигат кучета заради награди“. Оказва се, че отвличанията могат да бъдат доходоносен бизнес и когато се отнася за кучета. Домашни любимци на заможни люде били „отвличани“. После собственикът обявява награда и животното веднага бива „намерено“. Тази схема била особено популярна в Свиленград, пише „Хасковска Марица“.

„Часовниците на главната пак спряха“. 3-те часовника, закупени от общината за 21 хиляди лева, отново се повредиха. За втори път в рамките на 3 месеца. Май за толкова скъпа стока това е прекалено. Ако същото се случи с пералнята ви, ще я върнете незабавно и ще я замените с нова за сметка на производителя. Обаче май тези часовници нямат гаранционен срок, след като още се мъдрят в центъра на града.

„ГЕРБ и БСП в спор за герб“. Двете партии се хванали за гушата по повод герба на Харманли по случай 500 годишнината на града на Белоногата. БСП и кметът искали фонът на герба да е червен. Другите настоявали за жълто-син. Да им имаме проблемите.

„Ураган с 90 км в час удари Хасково“ - водещо заглавие на страница 2-а. Вятърът направил куп поразии, а дъждът превърнал в блато централни улици. Дъждът бил в обичайни количества за този сезон- 18 л на квадратен метър. Но пак ни изненадва. Както обичайно ни изненадва и първият сняг.

Отчитат тока по-рано заради празниците, радва ни с добра новина всекидневникът. На теория поне  сметките за декември трябва да са по-ниски. Практиката на изстрадалия хасковлия обаче говори, че сметките за този месец ще са най-големите за годината. Може би само след тези на януари, но не е сигурно.

„2009-та година в гафове“ на 4-та и 5-та страница. Нещо като „Господари на ефира“, но в печатен вариант.

Нищо интересно на спортната страница.

„Новинар юг“ все така не излиза.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини