От х:

Днес в x:

Общината: Обществените чешми в Хасково се спират през зимата, предстои пускане

    „Не работят двете обществени чешми в хасковския парк „Кенана““, сигнализира читател на Haskovo.net. Това бе потвърдено при репортерска проверка на място.

    „Хората откъде да пият вода? Защо ги спряха?“, пита хасковлията.

    По алеите в най-големия парк в областния град има няколко чешми. Две от тях се стопанисват от Община Хасково. Едната е малко преди отбивката за Зоопарка, до кабинката на охранителя. Другата е край сухото езеро, до павилион за храна и напитки.

    Охранителят потвърди, че чешмите не работят от няколко месеца. Той обаче заяви, че периодично подменят металната част на чешмата до кабинката, която се обитава във времевия интервал от 7:00 до 19:00 часа, но недобросъвестни граждани я крадат.

    Има и още две чешми по алеите в парка, но те са изградени от дарители в памет на покойници.

    За случая отправихме запитване към Община Хасково, откъдето отговориха, че обществените чешми в Хасково, в това число и тези в парк „Кенана“, се спират през зимния сезон. След профилактика, се пускат отново през лятото. Въпросните чешми в парка ще бъдат пуснати съвсем скоро, след приключване на профилактиката.

    Междувременно посетители в най-големия парк се жалваха, че е заключена тоалетната на отбивката за Зоопарка и посетителите не могат да я ползват свободно.

    В тази връзка, от кметството заявиха, че в „Кенана“ има тоалетна в Зоопарка, до заведението, което е на алеята, на входа на Зоопарка, от източната страна, която по договор наемателят е длъжен да поддържа. Тоалетни има и в другите заведения в района на парка, уточниха от общинската администрация.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини